... katolici

... kako je jedan moj frend rekao drugom kada ga je ovaj zamolio da mu bude kum: "ja ću ti biti kum ali prvo vidi sa svojim župnikom da li on dopušta

da ti kum bude ne katolik. Mislim ja ću sve napraviti za tebe ali sa konja na magarca neću, mislim znaš moje mišljenje o vjeri u kojoj gazda jaši magarca

" ...
A čuj razbahatili se, može im bit, a drugi im dopuštaju ... prije se gledalo ko ide u crkvu, sada se gleda ko ne ide u crkvu a oni u crkvi se bave svime samo ne vjerom. Mislim nazidali su tih kućerina (crkva je zgrada u kojoj obitava Bog) a ovo su novonikle kućerine koje vidjela nisuBoga pa već samo samoljublje i samodopanost koje kakvih ... mislim neki dan svećenik izbaci slijepca iz crkve zato jer je ušao sa psom vodićem ?! Mislim pa psi za slijepce idu na audijenciju kod pape ... a i ti katolici u toj crkvi su budale kada skrušeno sjede i u sebi negoduju, mislim digneš se i kažeš svečeniku da je budala i kreten u crkvi si a on je tamo isto sluga kao i taj koji mu je rekao da je kreten i nemremu niš, ... a nakotilo vam se tih kvazi svećenika. Vjera zagovara pokornost i skromnost a svećenici Vam nanašaju mobove po 5 - 6k kuna i voze top modele automobila pa čujte to treba i održavat, narasli troško pa sada okolo raspisuju račune da nekako pokriju dugove ...