Citiraj:
Autor mislav_os
I oni varaju gdje god stignu, "paket" originalnih boja košta kao cijeli printer  . Reći ću da sam stavio zamjenske i da se začepio, pa da sam stavio ove originale i onda isto ne radi pa jel mogu provjeriti. Inače, ako već i odbiju popraviti/očistiti jel neki problem to napraviti na tim Epsonima? znači SX125/130. Jel znam da je na nekim printerima to ubojstvo za radit.
|
Tko vara gdje stigne?

Pa od davnih dana mililitar tinte je skuplji od krvi i bilo čega.
Što skuplji pisač, jeftiniji je otisak.. Zlatno pravilo proizvodnje printera, HP, Canon, Epson i ostali žive od potrošnog a ne printera.
Dakle kupi inkjet od 2000kn, dobit ćeš em veće tinte, em će te u konačici manje koštati. Ovako kupiš, koristiš, kad se pokvari, ako se ne može popraviti bacit ga u EE smeće.
Inače za čišćenje se koristi specijalna Epson tekućina, nikakva voda, aceton, benzin, alkohol... sve što je agresivno nagriza sitne mlaznice na glavi.
Nagledao sam se hrpetinu pisača na servisu, 90% problema svih pisača je u šrot zamjenskim i lošem korištenju (nasilno gašenje i mijenjanje tinti i sl.), najgori je Orink. Jedna od boljih marki je Maxtec. Inače SX125,130 je jednostavan za rastaviti i skinuti glavu.