View Single Post
Staro 10.07.2012., 06:22   #547
sveradim
njub
Moj komp

sveradim's Avatar

Datum registracije: Oct 2011
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Pa ja bi odabrao Asrock P67 Pro3 B3 (<700kn) kao solidnu i jeftinu platformu za neki "K" procesor. Teško da bi uzeo išta ispod toga.
Što se procesora tiče, za gaming ne bi gledao dalje od i5-2500k (1700kn) i ako ga ne bi sad kupovao onda bi definitivno ciljao na njega pri idućoj nadogradnji.

Za neki zaključani Sandy/Ivy išao bi na Asrock B75M (<500kn). Ima SATA3, USB3, HDMI i DVI priključke..., ukratko sve što treba jednom manje zahtjevnom / prosječnom korisniku.
Idealan procesor bi mi bio jedan i3-2120 (900kn) ako to dopuštaju financije ili Pentium G620 (450kn).

E sad, ako planiraš u nekom kratkom roku prelaziti na i5-"k" procesore onda idi na P67 Pro3 B3 + G620.
Ako ne onda se potrudi skupit još par stotica i uzmi i3-2120 s ovom jeftinijom pločom. Bit će ti dosta.
Što god uzmeš nećeš pogriješit. Koliko platiš toliko ćeš i dobit.

AMD bi izbjegavao. Intel je, nažalost, bolji u svim cjenovnim razredima.
Ako bi išao na rabljeno onda bi gledao i AMD i to: Phenom II X4 + AM3 ploču. Za 1000 kuna bi se dalo pronaći dobar combo.
Svidja mi se ova P67 + 620 opcija zasad, procesor sam ionako mislio kasnije promijenit, zasad ocu PC koji ce bit spreman za nadogradnju, jer sam skuzio da nikako necu odjednom uspjeti skupit pare za super komp jer financije te uvijek iznenade i odu u drugom smjeru.

Ugl to je maticna koja ce lako podrzat onda ove jace procesore da jos to pitam samo.

edit: i da samo da pitam kaj ne mogu npr stavit i taj i3 na p67. malo sam zbunjen
sveradim je offline