Tema: HDTV ZA PC
View Single Post
Staro 09.07.2012., 11:50   #8
O_D_E_Z
Premium

O_D_E_Z's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor KarloB Pregled postova
Na koji način ti 82cm televizora na pola metra od očiju može izgledat dobro?
Pa mislio sam da je problem u meni ako mi sa minimalno pola metra 32" u HD rezoluciji izgleda nelose ! I daje nelos dozivljaj !

Ali vidim da nisam jedini ... nbafan ... je zadovoljan isto !

Nije problem u tome jeli mozes ili nemozes nesto citati ili na necemu raditi .. nego koliko ti to godi/smeta ili u mom slucaju daje dozivljaj ! (posto ne radim na kompjuteru za $ pa mi produktivnost nije nesto na sto bih trebao obracat pozornost)

Vekome je bitno neki tamo pixelshaderi i antialisingsi . .da su full . .pa svrsava na to ... mislim svi se loze na neke divovske rezolucije !!??

Ja sam imao 22" monitor i kad bi mi bio vise od 50cm od ociju (kad se naslonim na stolici).... brate zamor !
Mogu ja to sve citati i to al .. kad si 2 sata po forumu .. bome i nije ono laganini da su ti oci opustene ! Vec naprotiv ocni misici i te kako rade !

Tako sam i mislio da cu HTC HD mobitel (koji ima 720p rezoluciju) moci drzati u ruci i gledati na njemu film ... Al opet ... smor samo takvi bez obzira sta je slika cista ko suza !!!

Matematicki je isto imat (bubam) 720p na 20 cm od ociju na 7" ili 720p na 42" na 3 metra ! (oko ne vidi npr pixelazu ni na jednom recimo) Ali mozgu nije isto gledat u nesto malo na 20cm ili na nesto dosta vece na 3 metra !

Tako i ja gledam sto dalje stavit TV/monitor od sebe ... jer sam shvatio da mi je sto blize zamor ! Naravno necu ga stavit na 1 metar !
Ustvari mogao bi i neki od 40" na metari li malo vise .. al to su onda egzibicije !

32" mi se cini nelose za par stoja eura ! A i ovi LEd novi izgledaju ko monitori .. tanki ne trose, niti se griju puno ... nije idealno za PC .. al bome za tu cjenu nije ni lose !
Nije problem nabavit i 24" monitor .. al cemu kad ak ohoces igrat na nativnoj rezoluciji moras se itekako iskesirat za graficku i ostalo ...
Onda gubi svrhu nabavka takvog monitora ako ce se sve na njemu vrtiti na manjim rezolucijama !

Zadnje izmijenjeno od: O_D_E_Z. 09.07.2012. u 11:57.
O_D_E_Z je offline   Reply With Quote