Pa da odgovorim na neke kritike.
Da, nedostatak offline moda je ogroman fail. Nemamo svi dobru konekciju, pogotovo ovdje na Balkanu. A koliko vidim po stranim forumima nemam samo ja lag.
A i imam fiksni internet samo doma, što znači da mogu igrat samo 4/7 dana, ako i toliko... A i što da radim kad sam doma, ali naletim na maintenance od 4+ sati? Dok to prođe meni se više ne igra. A mogla je bit lijepa offline igra. I vjerojatno višestruko jeftinija, jer više love troše na servere (koji su šugavi) nego na razvoj same igre.
Ubio sam Diabla za jedan vikend, da, istina je, no-lifer sam, ali igra je prelagana i prekratka. Kad sam ga ubio i pogledao svoj level prvo sam si reko: "koji *urac, pa ovo se nije trebalo dogodit još 20+ levela?" i "šta sad?" - sve ispočetka protiv istih mobova samo ovaj put imaju više hp i udaraju ko kamion? - No thank you.
Mislite da će mi igra postat bolja ako u nju uložim još 300 sati? 300 sati bezumnog grinda (kroz sadržaj koji sam već jednom prošao btw) da bi na kraju dobio "žute" gaće s +3 vitality-a? Mora da se šalite.
I moralo bi biti nekakave taktike, bez nje bi jebeni zombie uspio završit ovu igru za isti broj sati kao i ja. Sve se svodi na ponavljanje istih radnji XYZ puta radi šugave "nagrade". Nagrade koja često nije ni za moju klasu, pa moram još ić na AH iskrcat milijune golda ili desetak eura za nešto korisno.
Nakon ~12h gameplay-a igra ne nudi ništa osim
beskrajnog grinda. To nekog možda zabavlja, ali mene sigurno ne, a ni u ludilu mi ne vrijedi 60 eura.
Igrao sam razne MMO igre u kojima je grind sastavni dio i znao sam
ja plaćati nekome da mi odradi grind.

Ako bi sam grindao desetak sati to je zato što sam znao da postoji neki cilj, da postoji sadržaj kojeg nisam vidio i koji će mi taj grind otključati. Ovdje toga nema.
Postoje desetci (
besplatnih) korejskih/kineskih igara koje nude grind pa ih se zbog toga pljuje, a Diabla iz nekog meni nepoznatog razloga ne?
Zapravo poznato mi je -
marketing i prodaja, to je ono što Blizzardu (i Appleu) ide bolje nego ostalima. Da je igra koštala 20 dolara i bila offline svi rekli "ajde, grind fest je, ali barem nije skupa - dobiješ što platiš".
I da se dotaknem još ovoga:
Citiraj:
Autor Codiac
-nemastovit i vidjen dizajn i to si sve vidio u 3 dana  )))
|
Da, u 3-4 dana plus zadnjih 12 godina koliko se družim s Blizzardovcima. Od WoW The Burning Crusade nisu napravili ništa novo, ništa osim uspješnog recikliranja starog materijala. Od početka do kraja Diabla me pratio onaj
deja vu feeling. Ni jedan level, mob ni boss me nije ničim iznenadio.
Citiraj:
Autor Codiac
ja sam proveo 200h ingame i vjerovatno cu provest jos toliko i nakon toga cu reci igra je jebena jer 400h u igri koja se bazira na singlplayer nisam proveo nikad...
|
Nema te igre koju sam kupio, a da onda u nju nisam utrošio bar 1000 sati.
Citiraj:
Autor Codiac
moja preporuka je da diablo uzme svatko onaj tko zeli doci sa joba odigrati 2-3h bez nerviranja i onda leci u krevet. igra je dobra i svatko onaj tko kaze drugacije sere. (da se razumijemo nije savrsena al mogu komotno reci da je jedna od boljih igrara u zadnjih 5 godina)
|
Ja u takvim situacijama igram belu, poker i čovječe ne ljuti se na fejsbuku ili WoT online. Dobijem istu kvalitetu zabave, ali za
džaba.
Edit
Evo komentar jednog kolege na Max Payne 3 igru, a vrijedi dijelom i za D3:
Citiraj:
Autor ezz
igra je super, jedino je debilno što je hard pre lagan a 2 levela iznad su zaključana. ziher bum prešo hard i onda sve išo ponovno prelaziti, koje budale..
|