Tema: HDTV ZA PC
View Single Post
Staro 08.07.2012., 23:52   #5
O_D_E_Z
Premium

O_D_E_Z's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
32" lcd tv full hd vs 23" monitor full hd, dosta veca dijagonala, isti broj piksela...me not like
al ako se misli taj tv koristit samo za filmove, onda se isplati
Imao sam i ja Samsung 22" na stolu (ne tako daleko od ociju, normalna daljina) I po defaultu kad bih radio i opustio se u nasljonac... cesto u chat prozorima u windowsu nebi vidio slova koliko je sitno po defaultu !

Sve je sitno ...

Mislim zivcira me sta za te rezolucije sve moras po defaultu zabit glavu u ekran da "iskoristis" visoku rezoluciju !

Kazem to ima smisla u nekim CAD-CAM programima, i slicno ... kad sto veca radna povrsina (zgusnutiji pikseli) to bolje !

A moze se i namjestiti u windowsima da se bude vece ,,, al to opet je komplikacija ... a i opet pokrenes neku igru ala WOW ili Diablo ..... a ono dugme za "start" recimo minjaturno .. skoro da nevidis sto pise !

To mene zivcira !

Meni se bas cini da je 32" uzivancija !

Kazem imao sam 22" Samsung LCD (nesjecam se rezolucije al ono standardno dobra pikselaza po inchu, detaljno itd ...)

Al sto da kazem ... NESVIDJA MI SE ! Samo krade resurse kompjutera ... a da daje ugodjaj .. pa i nije bas !

Sve zavisi koliko daleko ti je monitor od ociju !
Ako si zbijen na nekom stolicu .. svakako 24" . .al ako imas normalan stol i "normalno" ti je da je monitor oko 40-50cm od ociju kad se zavalis u stolicu (a to je mislim vecini) e ond mi se cini 32" ko pravi pogodak !

I ja vecinu vremena provodim online .. chat .. internet forumimi .... online igre ... Koji put i neki rad !

BTW .. bio sam u jednom internet caffeu .. imali su 20" 16:9 monitore u nekoj maloj rezoluciji....
Kad sam sjeo tamo mislijo sam da je to silovanje ispocetka ... sta nisu stavili "native" za pikeslazu tih monitora (vec su udrili vecu tako da im sve instalirane stvari idu glatko bice, i da se ne zezaju)

I tako koristim ja to "mutno" I mogu reci da nakon par sati nisam ni primjecivao da sam na slaboj rezi !

Mogu reci da visoka reza vrlo malo igra kod "ugodjaja" bilo igara bilo sta drugo ! Bar meni ! (nisam toga bio ni svjestan)

Nesto slicno kada ljudi kupe 42" HDTV i onda gledaju full HD mkv filmove sa 4 metra daljine ! Koja korist ?

A ako se zabijes pred ekran .. opet ne vidis ukupnu sliku kako spada .. i vecini ne odgovara .. ili boli glava ili sta drugo pa na tu dijagonalu od 42" bjeze od TV-a na dalje !