mene zanima koliko je "pametno" stolni monitor zamijeniti s full HD TV !!
Zasto ??
Pa ovako ....
Posto su cjene 32" fullHD tv-a dosta pale ... (215-250eur se moze naci LCD/LED) zanima me koliko je to pametno !
U zavisnosti od toga sto se radi na kompjuteru !!
Pa ovako posto je vecini ljudi bitna nekakva multimedija (Filmovi,igrice, internet, tu i tamo nekakav "rad" u programu) mislim da je 1920×1080 pixela pravi pogodak !
Pogotovo ako radite za malo vecim stolom pa vam je monitor debelo vise od 40cm udaljen od ociju .. koliko ona ima smisla navijati za neku ultrabolesnu rezoluciju ?
A s druge strane ... i da se nadje nekih vecih LCD monitora sa velikom rezolucijom .. pitanje je hardvera u kompjuteru .. dali ce on to moci pogoniti, i ako hoce, koliko dugo (jer vec za 6 mjeseci morat ces na novim igrama reducirati rezoluciju)
Da neduljim ...
Vidio sam spojen 32" HD (cinimise da je bio LED Samsung neki) na PC i igra se vrtila na njemu ... ja sam pogledao sliku sa nekih 40cm udaljenosti i meni je bilo manje vise ok !
LEd TV-i su dosli poprilicno tanki, bez puno plasticnog ruba, i koriste dosta malo W pri radu ..
Zasto ih ne prekopcati na PC i uzivati s pola metra !! Jeftinije je nego se zabiti u nehi PC monitor s visokom rezolucijom, za koji ce mo se itekako morati iskesirati ako mislimo da nam tu istu rezoluciju PC i pogoni duze vrijeme !
Ja mislim da je Ful HD dobro rijesenje za 32" ! (s obzirom na ulozeno/dobiveno)
Sta vi mislite ?