Kupio
WD Green 2000GB, SATA III, 64MB Cache [WD20EARX]
Izašao me 850 kn, s poštarinom 900 kn. Kupljen da zamjeni 2x Samsung F3 1000 GB [HD103SJ].
Možda će nekome bit smiješno, ali ja iman računicu u kojoj dobijam 2 kabela/konektora manje, manju buku, manje zagrijavanje, manje vibracije, manju potrošnju energije, a ni financijski ne gubim ništa, jer će prodaja Samsunga taman pokrit kupovinu WDa.
Disk će se koristit za torrente, igre i storage. Ne očekujem neko veće usporenje bez obzira na "Green model", eventulano će se igra loadat 3 sekunde duže, šta mi je nebitno, ono šta je bitno je operativni sistem koji je na SSD disku.
Evo par grafova;

I zadnji, koji pokazuje da je EARX sporiji od Samsung 2TB EcoGreen [HD204UI] modela, što nije neka tragedija, ali nije ni sreća s obzirom da je noviji;
Uglavnon san zadovoljan, temperatura je uredna, ne prelazi preko 51°C ni pri 5 satnon formatiranju (full format) bez ikakvog aktivnog hlađenja u situaciji u kojoj je temperatura u sobi 33°C. U uobičajnom radu je na 41°C, usporedbe radi;
SSD Samsung 470 64 GB - 33°C
Samsung F3 1000 GB [HD103SJ] - 42°C
Samsung F3 1000 GB [HD103SJ] - 43°C
Samsung F4 2000 GB EcoGreen [HD204UI] - 39°C
Neke "nove" vibracije ili dodatnu buku, ne doživljavam, ali trenutno moj subjektivni dojam nije baš relevantan jer kao šta vidite iman trenutno 5 diskova (4 mehanička) spojenih na ploču, a iman problem i sa Corsair H100 hladnjakom koji proizvodi buku kao traktor (
LINK), pa mi je nemoguće procijeniti buku/tišinu novog diska. Al naknadno to dopišem