View Single Post
Staro 06.07.2012., 12:56   #13
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Dojam odmah kvare mutne slike, nigdje se nenavodi kućište u kojemu je testiran HTPC komplet, pa su odmah i spomenute temperature neadekvatne. Pogotovo uzevši u obzir da je testirano "s otvorenom bočnom stranicom". Pobogu, zašto? Pa nije ovo neki hajend nit se izvlačio zadnji atom snage iz ploče/procesora! Totalno omašeno, ako se već u uvodu krenulo s naglaskom na HTPC-u.

OMG, pa ja nevjerujem. Minus je drugi, odnosno treći(pošto na ploči zapravo ima 3 PCIE utora jel) PCIE utor? Neznam da li je autor svjestan, al taj drugi, (odnosno treći zapravo) PCIE utor se može iskoristiti za zvučnu te TV/SAT/raid karticu pošto je sve manje PCI kartica u trgovinama. Konkretno, isti se nemora koristiti isključivo za slaganje CF polja kako autor članka aludira!

Da, to je dobra kombinacija za HTPC, ali članak je površno odrađen ako se već mislilo ići u sferu HTPC-a.
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Meni još nije nitko odgovorio na moja pitanja, al možda bolje da i nije jer su ovi odgovori što su dobili ostali forumaši u najmanju ruku komični da sad nekoristim neke druge izraze, isto kao i članak...
Sori Pupo,
-kućište je Thermaltake Element S s ugrađena dva ventilatora: Scythe Gentletyphoon @ 1850 RPM 120mm sprijeda i ARCTIC Cooling F12 120mm straga
- Stranica je ostala otvorena najviše radi pregleda zbivanja, lakšeg opipavanja i osluškivanja, mjerenje termometrom i sl.... Budimo realni, kad već nemamo HTPC kućište, najrealnij rezultat je onaj s konfiguracijom na stolu al sam se ipak odlučio na slične prilike s otvorenim kućištem pod stolom. Pa zar nije tako najrealniji rezultat, ionako temperature CPU/APU nekog HTPC-a ovise o volumenu kućišta, kvaliteti hlađenja, ventilaciji, ... ne možemo tvrditi koja je najbolja solucija, radimo s komponentama kojima trenutno raspolažemo; Najviše ima smisla isključiti kućište iz jednadžbe kod testa temperatura CPU/APU, možda to i ne vrijedi kod HTPC-a ali ponavljam, kad nemamo HTPC kućište, koristimo ono što imamo, usotalom testirano je na vrlo velikoj sobnoj temperaturi pa se može usporediti i svatko vidjeti što može očekivati u uvjetima koje ima...s druge strane, s nekim jeftinijim hladnjakom bi situacija bila drugačija i td.
- Vidi ovaj dio članka za što-je-autor-mislio: "Što se tiče PCIEX16 utora, sumnjamo da će netko u HTPC gurati dvije grafičke kartice pa osjećamo da je jedan utor višak. Čak i ako netko poželi sastaviti gamerski HTPC, prvi utor radi na brzini x16 (PCIEX16), a drugi x4 (PCIEX4) što nije najbolje rješenje. Smatramo da se moglo dodati potrebnijih priključaka namjesto jednog PCIEX16 utora kod ovog segmenta matičnih ploča."
- Što je konkretno još trebalo dodati po tvom mišljenju za test HTPC ploče, samo pitam, informativno, možda ispunimo neki idući put?
- Ako ima nekih prijedloga za testove HTPC komponenti tipa - npr. testirajte igrače karakteristike i temperature HTPC-a za igranje u kućištima dostupnim kod nas, samo dajte...da vas čujemo...
poz
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.

Zadnje izmijenjeno od: mhadina. 06.07.2012. u 13:26. Razlog: dopuna
mhadina je offline   Reply With Quote