Netko je prije dobro napisao, da se za uređaj(ili bilo što drugo) koji će se koristiti godišnje 2 mjeseca NE DAJU velike pare. Ali dobro, neću se miješati, svako ima svoj novac i što se mene tiče i nek uzme one klima komore(ko u trgovačkim centrima) za kuću

.
Htio sam se nadovezati na ono pitanje o prostoru, hoće li 12-ica bit dovoljna. Ja imam katnicu(gornji kat nije u potkrovlju, iznad je još tavan) i na svakom katu u hodniku imam ovakvu jednu :
http://www.klima-zirdum.hr/KSTC12GRC
Evo im 4. il 5. godina sada, i rade (a i ohlade) super, položaj soba je sjever-jug, otvorte se sva vrata i klima za cca pol sata-sat spusti temperaturu u svim sobama na onu koju sam namjestio. Svaki kat ima cca 80-85 m2. Pa eto, 12-ica može održavati temperaturu na takvom prostoru. Naravno, ako se ugasi ta temperatura će se vratit kroz neko vrijeme. Još kad je stavim na 26-7 i gasi kompresor nakon sat vremena, što je znak da je temperatura spuštena na zadanu.
Eto, htio sam se na to samo osvrnuti. Ako će se klima koristiti samo ova dva mjeseca preko ljeta kad su vrućine, dovoljna je i 12-ica.