Citiraj:
Autor jopis
/cut/...
Ako si toliko 'napredan' korisnik kako kažeš, iskreno žešće me čudi što si na stock ics-u i na free appovima 100%. To meni ne zvuči niti malo napredno, pogotovo kad uzmemo u obzir količinu bloatwarea na htc-ovim mobitelima, i njihovoj politici prikupljanja svega mogućega o korisniku mobitela, od banalnosti tipa posjećene web stranice, do prikupljanja passova i ostalih privatnih stvari, što napredniji developeri uredno izbacuju iz svojih rom-ova.

|
Gle, meni sve na stock ROM-u radi zadovoljavajuće. I sve aplikacije koje mi trebaju su free. I navigacija koju koristim mi je zadovoljavajuća i radi OK i pouzdano. Meni HTC služi za telefoniranje, razmjenu SMS-ova, tu i tamo pogledam mail ili prosurfam ako mi je dostupan WiFi. Ne zamaram se ako po testovima neki ROM ima 10% veću brzinu, 3 nove aplikacije, 2 nove postavke ili backgrounda. Ne zamaram se da li je u pitanju Sense 3.6 ili 4.0. I ne kopam po postovima vezanim uz custom ROM da skužim da li kamera radi na punoj rezoluciji i da li uopće radi, da li radi USB prijenos podataka, WiFi AP i još hrpa gluposti. I ne trošim tih 10 minuta na upgrade, makar mi nije jasno kako to tebi traje 10 minuta kad toliko traje samo backup i restore podataka.
Ne branim nikome da se upušta u takve postupke, moj post se samo odnosio na totalnog početnika koji mora pročitati barem 20-30 postova o custom ROM-ovima da bi shvatio u što se upušta ako stavi custom ROM, nije ni za Desire tako sjajna i bajna situacija da bi našao neki bug-free ROM a uređaj je već legendarno dugo popularan, a kamoli za Explorer. Dakle, rezime mojih postova je da ne preporučam totalnom početniku da se upusti isti tren u flashanje, prvo treba pročitati hrpu stvari o samom flashanju, što i kako, koji ROM skinuti, što se u ROM-u nalazi, što je maknuto, što ne radi ili radi uz neka ograničenja (manje-više su problematične kamere, WiFi AP i USB tethering). Ako netko flasha ROM u kojem kamera radi problematično, a korisnik koristi kameru redovito, znaš i sam da će se pitati u čemu je kvaka, stavio novi ROM koji bi trebao biti bolji od stock ROM-a a ono banana. Takvom korisniku ne znači ništa što mobitel radi 25% brže, ima 30% duže trajanje baterije i sl.