Pozdrav ljudi
Slazem si curi PC za CS6 paket (koristi prakticki sve konstantno). Profesionalno se bavi dizajnom i do sad je uvijek bila na MAC-u.
Posto vec neko vrijeme nisam u toku, volio bi da bacite pogled na ovo sto sam zamislio te da mi ispravite greske. Slobodno me popljucajte po potrebi
CPU - i7 2600k
Hladnjak - Scythe Mugen3 PCGH Edition
Maticna - Asrock p67 Pro
RAM - 16GB DDR3 1600MHz cas9 Corsair vengeance
Disk - SSD OCZ 128GB Vertex 4
Napajanje - XFX 550W Core Edition 80
Kuciste - Lian Li PC-7B Plus II
Nekih 6200 - 6400kn.
+
Monitor - Dell u2711
Nekih 5000kn
Moja razmisljanja - Idem joj na neki best buy. Procesor mi djeluje upravo kao takav za bilo kakvu video/photo obradu (4 jako brze jezgre sa po 2 moguca threada po jezgri). Maticnu sam gledao sto jeftiniju a da je "ok" i da ima sata3. Ram mi je nekako apsolutno svejedno, gledao sam samo da je 1600MHz cas9 i da je sto jeftiniji, ovaj paket sam nasao za 800kn pa mi se nije dalo filozofirati

. Ovaj SSD mi se cini takoder kao poprilicno brza a ne previse skupa opcija. Napajanje je po meni dovoljno jako da 2 ove konfiguracije vuce tako da ni tu ne bi trebalo biti problema. Komp bi joj inace klokao "do koliko ide a da ga ne silujem". Za graficku karticu se jos dvoumim pa ju zato nisam ni naveo (mozda joj uzmem nesto polusocijalno i da ima samo dosta memorije 1gb+ (zbog photoshopa), a mozda joj stavim i 7850 da se tu i tamo moze stogod i nabaciti na ovome, da ne propada ovakva konfiguracija samo na posao

). Hladnjak sam vise manje blebnuo, tako da vjerojatno nije neki best buy.
Unaprijed zahvaljujem na savjetima