View Single Post
Staro 04.07.2012., 13:50   #133
lowrider
Premium
Moj komp

lowrider's Avatar

Datum registracije: May 2008
Ukupno se 8 godina vozim na plin, trenutno imam dva auta na plin sa motorima 1.8 16V i 1.2 8V

Prije 5 godina u ovaj 1.8 16V ugradio plin u Cepelinu. Napravio sam dosad 150 000km. Nikakvih problema.
Uređaj je Tomasetto ( isparivač Tomasetto, STAG 300 ecu, Valtec dizne 1 ohm)
Reparaciju dizni sam radio nakon 40-50 000km, nakon 150 000km zamijenio sam isparivač (bio mi jeftiniji novi nego reparacija starog)

NIKAD nikakvih problema u radu, mjerena je snaga na plin, 2KS manja nego na benzin, potrošnja ista-10 litara na benzin, 10 litara na plin, na plin je elastičniji (tako su i valjci pokazali da ima nešto malo više Nm na nižim okretajima)

Inače novi isparivač je 500tinjak kuna ( za tu cijenu izdrži nevjerojatno puno km), novi rail sve 4 dizne isto nekih 500 kuna, filtere plinske faze si sam nabavljam po 50 kuna

Najbolja kombinacija plina koju planiram staviti i u novi auto kad ga kupim, eventualno STAG 300 premium ili 4 Plus, najbolja kombinacija za odličnu cijenu, ECU ima odlična i jednostavna podešavanja koje nemaju skuplji sustavi, a osim toga podržava toliko različitih kombinacija injectora da je to nevjerojatno

U drugi auto sam ugrađivao Landi Renzo Omegas u Auto Timu. Od prvog dana problemi s diznama i isparivačem, ni danas nakon 4 godine ne radi ko ovaj iz Cepelina.

Odem jednom godišnje do Tidala servisa u Zabok, čovjek prefektno radi svoj posao, ak nitko ne može složiti plin da dobro radi-on bude.
Apsolutna preporuka
lowrider je offline   Reply With Quote