Tema: Spori SSD?
View Single Post
Staro 02.07.2012., 23:38   #38
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor antrax Pregled postova
sudeci po onome sto sam ja kopao, slc kosta cca oko 2.5X u proizvodnji u odnosu na mlc jednakog proizvodnog procesa, samo ga se radi drasticno manje kolicine pa zbog toga drzi cijenu. Ponuda / potraznja
Sve ti je relativno, imaš i ovakvih i onakvih modela. Zeusov STEC ti u list-priceu nekim modelima dostiže i cijene od 50.000 USD po komadu (naravno da ćeš imati dobar popust, ali je to još uvijek skupo). Jasno je da su strašno over-provisioned i slično, ali...

Citiraj:
Da, jasno mi je da nisi to ti napisao, ali je to preodokativna izjava, bez ikakvih konkretnih workloada. Obzirom sto radis, znas jako dobro koliko se workload slicnog servera moze razlikovat ovisno za koga i sto je primjenjen
Ne mogu ti konkretno reći workloade jer je to nešto što sam nedavno dobio kao vendorsku informaciju (ne znam kako su testirali, ali ipak se radi o velikim firmamam pa vjerujem da ne bubaju bezveze, a i sami daju 3 godine jamstva na to).

Citiraj:
ovo apsolutno, ali nekako mi se cini da je uzrok tome koristenje kojekakvih consumer modela koji nisu na razini pouzdanosti potrebnoj za enterprise segment, od musicavih kontrolera, preko raznih beta firmwarea koji nadu svoj put u masovnu prodaju puno cesce nego itko od nas to zeli, sto jednostavno nije prihvatljivo.
Nitko tu ne trpa consumer modele, eMLC je minimum, samo što je i opterećenje i vjerojatno vrijeme testiranja u znatnoj koliziji.

Citiraj:
Edit:
Dakako, dopustam mogucnost da ja zivim u potpunoj zabludi o cjeloj problematici
Ma sve ti je to relativno.

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
Eh.. pa to je nesto cisto drugo od home-use.
MLC-ovi su stvarno dosta za po doma, dok su enterprise sustavi ipak nesto cisto drugo, i tamo MLC-ovi nemaju sto traziti.
Nisam se dobro izrazio, eMLC je ipak minimum, ali je u osnovi to još uvijek MLC.

Citiraj:
Autor Nick7 Pregled postova
A ovo o PCIe SLC baziranim adapterima - sorry, ali to nije bas 'enterprise' rjesenje, vec high-performance rjesenje.
Naravno. Samo je pitanje da li govorimo o opterećenjima ili enterprise segmentu kao okruženju. realno će tu još godinama vladati automatizirani tiering, ali...