View Single Post
Staro 02.07.2012., 15:33   #389
HAL 9001
Poboljsana verzija

HAL 9001's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor Mr.Ex.President Pregled postova
Ima li tko: HDD SATA III 2000 GB WD Caviar Green, 3,5", IntelliPower rpm, 64MB, WD20EARX model?

Jel tih? Ništa drugo me ne zanima, samo jel tih.
Iman Samsung F4 2TB EcoGreen [HD204UI] i sutra bi uzeo isti što se tišine tiče, ali ga ne mogu nigdje nać
Imam ti ja navedeni disk, i koliko mogu primjetiti dosta je tih, nešto je brži od WD15EADS-a i par stupnjeva hladniji.

Htio bih samo da se nadovežem na moj predhodni post.Napravio sam boot cd sa "wd align windows" na njemu.Skinuo sam taj program sa linka kojeg je postavio Ranma 1/2, i javlja mi da za model WD20EARX nije potrebno raditi align, jer je sve već podešene kako treba.
Znači da HD Tune i HD Sentinel daju krive podatke.Eto ako nekog zanima i to...
Mislio sam da je i moj manji disk - 15EADS, advance format disk, ali sam naknadno vidio da te serije dolaze u AF samo u verzijama sa 64MB.

Htio bih upitati samo joj jedno pitanje.Koji partition style da odaberem, MBR ili GPT?Svjestan sam nekih nedostataka GPT-a(nemogućnost botanja sistema ako ploča ne posjeduje UEFI bios), ali disk koristim samo kao storage pa mi to ne igra ulogu.
Stavio bih GPT jer sam na par mjesta pročitao da je stabilniji i sigurniji od MBR-a.Hvala
HAL 9001 je offline   Reply With Quote