View Single Post
Staro 02.07.2012., 01:33   #23
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor paint-it-black7 Pregled postova
Namontirat cu 3 venta unutar samog pojacala , i njihove zice sprovest na zadnju resivera , te ih ubost jackovima na taj potenciometar koji bi bio montiran u htpc !
Odnos ventova bi bio , 1 da upuhuje zrak , 2 da izvlace...ili mozda sva tri namontirat ispod gornje "plohe" da vrte prema van , ili ljevi i desni van , a srednji unutra...s tim da ljevi i desni nakrenem svaki na svoju stranu , da nepire direkt gore , nego ljevo i desno .
Hmm , misljenja ?
Mišljenje? Ti češ od resivera napravit računalo

Rekao bih ti da probaš moj sistem ali to meni nije pomoglo pa ...

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
....bas sam sad isao provjerit temperaturu svog Marantza PM7001kis, u sobi je 30,4°C slusam glazbu, ali jako tiho, tek toliko da nije tisina i mogu primjetit da je pojačalo vruće do te mjere da nakon 3 sec postane jako neugodno za prste

Znači fest se grije, s tim da je u ovom trenu jako malo opterećeno, ok, na njemu je CDP, ali ima dobra 3 cm između njih tak da ima zraka.
Mene to ne uzbuđuje ni najmanje, i siguran sam da pojačalu nece biti nista
Ne kužim se puno u resivere ali mi se čini da generirana toplina od 7 kanala amplifikacije nije za usporedbu s 2 kanala ...

Citiraj:
Autor afterburner Pregled postova
Valjda su ovi iz onkya nesto znali dok su radili to cudo. ..
Citiraj:
Autor yoke Pregled postova
Black7 nemoj se ljutiti ali i ja sam stava da su valjda ovi u onkiju znali sto rade kad su projektirali...
Citiraj:
stavi dva velika,tanka zalmana (njih znam jer sam ih i sam koristio za tako nesto)
nemoj reči da se Alephi griju toliko da im je potrebno prisilno hlađenje. Onoj hrpetini aluminija?

Citiraj:
Autor paint-it-black7 Pregled postova
Kontam da oni u onkyu znaju sta rade ....
Joj vas troje.

Znaju oni dobro što rade.
Svaki projektant ili inžinjer na nekakvom takvom radnom mjestu vjerovatno nabaci hrpetinu komentara i kritika na listu zahtjeva koju dobije.
Kad dođe nekakav šef poviše to sve padne u vodu.
Resiver se isprojektira ...po principu 'glavno da radi'.
Zašto?
Zato jer je na prvom mjestu profit / nadmašit konkurenciju s listom mogučnosti.

Zbog toga Onkyo resiveri ( SR 505 , SR 606 , SR 705 , SR 805 ) & ( ovo moje bivše čudo ) i izgledaju kako izgledaju.

Horizontalne ploče s elektronikom razmaknute po 2-3 cm.
Najdonja grije onu poviše , obe griju onu poviše njih i tako dalje do one na vrhu koja se sigurno kuha kad se ne može ni naslonit ruka lim poviše.
Ali nije važno jer su projektanti izmjerili najvišu temperaturu od 92 a u datašipu u datashetu čipa piše da može izdržat 95 stupnjeva. ( bubam bezveze ali valjda kužiš što želim reči)

Inače ,nije stvar u temperaturi več u odvođenju iste.
Pogledaj npr. Rotel 1098 , NAD T175 ili stariji 163 ...ili opčenito NAD resivere više klase...

Ako več ima hrpetina elektronike to se moglo sasvim jednostavno izvest s vertikalnim smještajem te elektronike kao što je slučaj s listovima alu. hladila.
Da netko hoče hladila smjestiti tako da su listovi horizontalno automatski bi bio nenormalan ( osim ako nije izašlo iz Pass kuhinje ) ali krcanje današnjih resivera s hrpetinom mogučnosti / čipovolja te elektronike smještene horizontalno ko kad mater od suside radi tortu ...to je normalna stvar.

Poserem se na razvoj!