Autor Burko
a ja imam D610 Delonju i imao sam W7 na njemu cca mjesec dana, i vratio se na XP. sorry, ali XP radi vrlo vrlo lijepo, dok sedmica - radi.
a konkretno koje su tebi beneficije zasto stavljati W7, osim sto povuce sve potrebno manje vise sa svojim generickim driverima? koje su blagodati na npr laptopu koji nije nikako u cvijetu mladosti (tvoj, moj, od autora PC) da je pozeljnije na njemu W7, nego XP?
ali, koliki imas hard u lapu? ja konkretno imam 120GB unutra, pata je naravno, lud sam dati sedmici od 15 do 30GB prostora........ ali svejedno, zasto W7 na ovako starijoj kanti?
doslovce jer znam da se moze, ja sam morao jednom čiči na socket A gurat sedmicu, jer mu je netko prije stavio sedmicu i rekao da mora kupiti jos gigu rama, čiča dao 350 kuna i imao je sedmicu. ja dobio slom zivaca jer chipset nije podrzan od sedmice (neki stari VIA je bio u pitanju), pa bootanje preko diskete da bi se ubacila podrska za CD/DVD vise se ne sjecam s kojim OS-om, instalacija od sat vremena i onda gurkanje drivera koji su inace napravljeni za XP. i tu sam se igrao jos s ati 9200 i driverima, jer inace ne radi obicni divx kako treba.........
a kad sam pitao čiču, pa dobro zasto bas W7, eto, njemu se svida!!! a pazi, komp koji vrti mozilu ili IE, skype i eventualno nesto mp3-ja. i nema, on hoce i on hoce sedmicu, iako kao niti 98% ostatka korisnika ne vidi koje su te tolike prednosti i novine W7 naspram XP-a jer mozda ude u koji local disk, nedobog control panel ili kakve postavke i slicno. ja osobno ne vidim tolike prednosti, priznajem da je aero pocesto koristan i volim se zezati sa prozorima, ali skoro pa je to - to.
tako da se opet vracamo na pitanje, zasto ici na W7 sa starijom kantom?
|