Citiraj:
Autor tomek@vz
Pa...frend imao SSD - krepo nakon 4 mjeseca. Dobio drugi u zamjenu sve 5. Taj je krepo nakon 7 mjeseci. Kaj je imao gore? Photoshop cache. I nije jedini sa takvom pričom. Činjenica je da su SSD-i brzi u 3 pikse marmelade ali - cache aplikacija je pametnije stavljat u RAM čisto zbog dugotrajnosti diska. Po meni idealan setup:
|
Da ne quoteam sve one pi*darije - tvoj frend nije dovoljno dobar uzorak za napravit statistiku, kamoli pisat sto je dobro a sto ne za SSD.
Iliti analogno - moj frend imo WD disk, krepo nakon 3 mjeseca, kupio Seagate, krepo nakon 7 mjeseci - nemojte kupovat WD + Seagate diskove jer krepavaju. Valjda mozes shvatit kuda to ide... Iz ovog tvog bi netko ko je markirao logiku u srednjoj mogao zakljucit da Photoshop cache ubija diskove ko Elmer Fudd zeceve.
Radi dugotrajnosti podataka, opcenite, ne samo onih na disku - backup. Pa i kad krepa SSD, boli te k...c jer imas 3 ili 5 godina garancije, zamjenis, restoras, good times.
Citiraj:
Autor tomek@vz
Čarobna stvar ti je - teorija katkad nema veze sa praksom i u stvarnoj eksploataciji - shit happens. 
|
Tocno to, shit happens, a ne "krepo mi od weara" :-)