Tak je, potrosi 100-150 eura na disk radi ubrzanja, da bi onda taj disk i njegovo ubrzanje sto manje koristio.
Disk pun? Ocisti ga. Good practice je imat barem 20% diska free - pokreni disk cleanup, prebaci sve sto spada u space hoggere na mehanicki, a nije program (hint: igre, slike, mp3ce, itd).
Zatim smanji Windows Restore da ima samo 1 ili 2 tocke za restore.
Pa ugasis hibernate ako ne stavljas komp u hibernaciju nikad.
Pa uninstaliraj pi_darije. Ja cesto nadjem barem 500-1000 MB piz_darija instaliranih na svom kompu, makar su mi Windowsi u top formi i jednom mjesecno ide cleanup svega sto ne koristim.
Moj trenutno ima 17 od 120 GB free, ne primjecujem usporavanje neko. A na njemu imam cijeli OS sa svim popratnim shenanigansima, virtualku i 2 igre instalirane. Maknem igre i virtualku, i sve bi stalo na jedan od 60 sa 15 GB free
btw. dobar tip - ako imas slozen backup SSD-a jednom svaka 2-3 dana recimo (sto se preporuca iovako ionako), na mehanicki disk, mozes komplet ugasit windows restore ako si siguran da su ti backupi dovoljni, i ustedit jos par GB prostora. Moj SSD se srijedom i nedjeljom u 3 ujutro backupira na NAS, drzim zadnjih 5 backupa, system restore ugasen. U slucaju problema vratim posljednji backup unutar 10 minuta.