Citiraj:
Autor dadosbcro
posto vec ima 3 sloja crne na sebi, da li bi bilo pametno sada laganini izbrusiti, nanjeti bezbojni pa polirati?
kojom granulacijom bi bilo najpametnije brusiti i s cime polirati?
|
Pripremi se na puno posla. Neda mi se pratiti temu u nazad, ali ako si si od pocetka zacrtao
piano finis valjda ti je i priprema povrsine prije bojanja bila adekvatna?
Koju boju si koristio i koliko se to sve skupa susi racunajuci od zadnjeg nanosa?
Najbolje da ga ostavis par tjedana da stoji, a ako ti nije tlaka cekati; mjesec-2 pa i 3.
Ako zelis piano finish, ne trebas lakirati ... ali najbitnije je da se boja zbilja osusi. Ne obaziri se na deklaracije na kojima pise susenje 8 sati ili 24 sata kod uljanih!
Ovisno o kvaliteti nanosa boje ...
Ako imas neravnina predji prvo sve lagano sa suhim brusnim papirom p800 ili p1000
... a ako si zadovoljan nanosima kreni odmah sa vodobrusnim papirima 1000,1500 i 2000.
...budi iznimno oprezan i nemoj jako stiskati po povrsini, a najbolje bi bilo kada bi imao vibracionu slajfericu.
...na kraju finiširas polir pastom, prvo grubljim, pa finijom.
Granulacije sam pisao odokativno, bitno da ides od grublje ka finijima, a koje ces granulacije koristiti i koliko ce ih biti najvise ovisi o kvaliteti bojanja i kolicini nanosa (ruku)
Coskovi i bridovi su najosjetljiviji i tu budi naoprezniji da ne "potrosis" svu boju, tj. nanose pa da ti izbije drvo vanka!!!!
Preventivno na coskove mozes poljepiti tanke trake izolirke pa na taj nacin preskociti bar dvije razine/ruke vodobrusnog papira u tom podrucju ... ako me razumijes (zastitu skines tek kad dodjes do papira 1500 ili 2000) pa onda krenes raditi cijele povrsine do bridova. Ali i dalje budi iznimno oprezan jer se tu boja trosi/skida nabrze.