ATi scaling problem
my digital flat pannel-->scaling options i stavio overscan 0% gdje sad u windowsima mi je slika preko cijelog monitora ali kad ulazim u igre i dalje je slika smanjena i ima taj crni okvir. Probao sam uključit i:

pokušao sam i s gpu scaling tako da stavim na neku manju rezoluciju i namjestim na maintain aspect ratio,ali kad vratim na hullHD rezu vrati se na scale image to full pannel size

pokušao sam i snimiti profil s overscale na 0% i dalje kad uđem u igru ništa se nepromjeni,pokušao sam instalirati i 12.6 beta drivere stvar je ista.Stavljao sam i druge drivere i ništa se nemjenja.
Monitor koji imam je Samsung S24A350H 24" LED koji ima samo HDMI ulaz i D-SUB ulaz,a čitao sam okolo da problem je baš radi hdmi kabla,navodno ako se spaja preko DVI sve bude ok,..ali u tome i je problem monitor mi nema DVI ulaz.
Pregledao sam i ovaj forum pokušavajući naći odgovor ali nisam uspio,
Što god da napravim,tj bilo koje riješenje na koje naletim meni nepomaže nikako,dali netko zna kako namjestiti da slika stalno bude preko cijelog monitora?
hvala -->
Googlao sam jučer do pola 6 ujutro,i danas do sad,problem nemogu riješit nikako  Radi se o idućem:
Kupio sam jučer XFX HD6870 (točan model na linku) stavio je u ostatk konfe ( moj komp),instalirao friške windows 7 x64 SP1,sve update-o,instalirao sve drivere,te instalirao cijeli Catalyst Software Suite 12.4.Nakon resetiranja računala,u windowsima i igrama sam imao smanjenu sliku,oko nje crni okvir koji sam riješio pod amd vision engine control settings-->my digital flat pannel-->scaling options i stavio overscan 0% gdje sad u windowsima mi je slika preko cijelog monitora ali kad ulazim u igre i dalje je slika smanjena i ima taj crni okvir. Probao sam uključit i:

pokušao sam i s gpu scaling tako da stavim na neku manju rezoluciju i namjestim na maintain aspect ratio,ali kad vratim na hullHD rezu vrati se na scale image to full pannel size

pokušao sam i snimiti profil s overscale na 0% i dalje kad uđem u igru ništa se nepromjeni,pokušao sam instalirati i 12.6 beta drivere stvar je ista.Stavljao sam i druge drivere i ništa se nemjenja.
Monitor koji imam je Samsung S24A350H 24" LED koji ima samo HDMI ulaz i D-SUB ulaz,a čitao sam okolo da problem je baš radi hdmi kabla,navodno ako se spaja preko DVI sve bude ok,..ali u tome i je problem monitor mi nema DVI ulaz.
Pregledao sam i ovaj forum pokušavajući naći odgovor ali nisam uspio,
Što god da napravim,tj bilo koje riješenje na koje naletim meni nepomaže nikako,dali netko zna kako namjestiti da slika stalno bude preko cijelog monitora?
hvala
|