View Single Post
Staro 26.06.2012., 09:48   #1
Dadox
Premium
 
Dadox's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2007
Lokacija: Na moru
Postovi: 127
Gdje da zalemim wifi pigtail?

Ovo je TRENDnet TEW-680MB, wireless bridge tiskana pločica.
http://i45.tinypic.com/5xqxyq.jpg

Da li bi mi netko mogao pomoći u odabiru mjesta gdje bi zalemio pigtail, uz minimalne preinake na pločici?

Ovaj konektor koji vidite nije standardni U.FL konektor već služi za testiranja, pročitao sam tonu PDF-ova u kojima se uglavnom nude te neke sonde za ovaj konektor ali ni tu sondu neznam gdje bi nabavio, uglavnom da smanjim troškove i slično odlučio sam se na čisto lemljenje. Uglavnom, taj konektor je takav da kad gurnete iglu unutra prekinete dovod signala prema tiskanoj anteni. Mrvicu desno nalazi se podnožje za standardni U.FL konektor kojeg mogu nabaviti, a za kojeg možete naći pigtail bilo gdje, pa čak i izvući iz dlinka 684t kojeg je nekada nudio tcom.

http://i50.tinypic.com/34oezva.jpg

Na sljedećoj slici nalazi se mikro SMD kondenzator koji šalje dalje signal preko testnog konektora prema anteni, u početku mislio sam recimo maknuti ovaj testni konektor pa umjesto njega zalemiti pigtail, ali ne želim raditi nikakve drastične izmjene po pločici.

http://i47.tinypic.com/219p2eo.jpg

Najbolje riješenje kojeg sam se mogao sjetiti je da odlemim SMD kondenzator prije testnog konektora, i zalemim ga tako da signal ide prema U.FL konektoru i tamo zalemim pigtail.

Imate li kakvih savjeta?
__________________

Dadox je offline   Reply With Quote