View Single Post
Staro 24.06.2012., 22:21   #997
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
wolv, stvarno nije problem "clockat" i5, al ajde istu stvar napravi s i3, znas i sam da se pravis pametan

poanta je da je amd x4/x6 proc, sto bulldozer, sto phenom moguce dobiti za ispod 1000kn, za sto se prodaju jedino shit i3 dual core.

i3 je imao smisla kad si 530ku uzeo za male pare i clockao ga na 4.2+GHz bez pardona i takav je gurao sta ti se smislilo bez potrebe za ulaganje u neku bijesnu plocu ili sto vec. Danas je apsolutna bezvezarija uzet i3 osim za office konfu jer u idle su bulldozeri (ne x4 verzije!) jednako dobri kao taj i3 po potrosnji, a u loadu dok su clockani ga pojedu performansama. Koliko god to efektivno bio svega x3, odnosno x4 procesor s mogucnoscu obrade duplog broja int operacija sto je za desktope beskorisan feature, al nek je tu.

Osobno zbilja ne vidim problem potrosnje u max loadu pri max OCu, kad se ionako kupuju prejaka napajanja kud god pogledas, a cim se ne izvlaci zadnji atom, potrosnja i osjetno pada.

Jos me treba netko uvjerit da je za recesijsku/budget entuzijast konfu dobar i3.. A tko ima za i5 bilo koji ionako nema smisla da razmislja o amd uopce, ali u odnosu na amd/i3 konfe to je ipak u pitanju osjetno dodatno kunsko opterecenje.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder