(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|
Citiraj:
Autor piydek
Da bih mogao igrati i nove igre? Osim toga, tko je rekao da sam zamijenio staru opremu za novu. Imam i jedno i drugo.
A vidim da je tebi nemoguće objasniti stajalište sa kojeg polazim i na kojem jesam. Jednako tako, vidim da baš i ne čitaš obrazloženja koja se postaju. Ne kažem da ih moraš ti za sebe prihvatiti, ali ne treba niti ponovno komentirati u ovom stilu oko nečega što je već razjašnjeno da postoji perspektiva iz koje ova tvoja logika naprosto ne vrijedi.
Da rezimiram: Igra je za mene cjelovito iskustvo. Kad kažem "cjelovito", mislim na to da se gameplay, grafika, zvuk, interface i sve što čini igru slaže u jednu cjelinu i cjeloviti doživljaj igre. Mijenjanje ikojeg elementa je mijenjanje cjelokupnog doživljaja. Ako je igra dobra, tada ju nema potrebe mijenjati. Zato remakeovi za mene nemaju smisla, točno onako kako dobru igru nema smisla mijenjati. Uz to, ima mi i nešto neprimjereno i falsificirajuće u nabrijavanju tih igara nekom modernom grafikom i sl. Nešto što gubi iz vida duh vremena i kontekst u kojem su te igre nastale i u kojem funkcioniraju.
Uz to, treba vjerojatno napomenuti da oni koji su rasli na igrama s kraja
80ih i početka 90ih sigurno puno apstraktnije misle o igrama nego playstation generacije. U ono vrijeme dobra mehanika igre, kompleksnost i sl., bili su ono primarno. Rudimentarna grafika, 8bitni zvuk i sl. bili su tu samo zato da osjetilno predoče ono što je centralno - sama igra iza svoje osjetilne pojavnosti, njezina mehanika, interaktivnost, gameplay, unutarnja logika i kompleksnost. Ako si tako rastao, tako promatrajući igre, tada takvom čovjeku sasvim sigurno niti danas neće smetati pixeli, kao što ga neće niti impresionirati super grafika.
Ova novija generacija igrača je dijametralno suprotna: vrlo neosjetljiva na loš gameplay, slabu interaktivnost igre i sl., a jako osjetljiva na rezoluciju tekstura i slične stvari. Sve ovo skupa jako lijepo reflektira i temeljite promjene u industriji igara, kako je W.Digital već rekao.
|
Shvaćam ja šta ti govoriš bez brige, čitam postove, ali zato ne mislim da ako se na nekoj igri promijeni grafika ili zvuk da je to izmjena cijele igre, igru ne krasi grafika, već njen gameplay, ali zbog čega bi bilo loše tu grafiku dotjerati, to je stav onih koji bi rado vidjeli remakeove na tržištu
tipa, ja sam do prošle godine volio odigrat si malo Death Rally i uopće ne bi škodilo kad bi se igri stavila nova grafika, osim što bi još više ljudi počelo igrat
da se stare igre redizajniraju (bar što se grafike tiće), više bi ljudi navalilo opet na te igre, i ne ne vidim što je tu loše, i nije igra uništena kao što ti kažeš, grafika nije toliko važna kao gameplay, ali ako se može ide se na bolje
I recimo u pravu si što se tiće nove generacije igrača, većini je danas bitna samo grafika, ali to su oni koji su započeli prije 2-3 godine, oni koji igraju već 10-15 godina, malo drugačije razmišljaju
Pogledaj samo koliko ljudi još igra CS, i sumnjam da bi im smetalo da se igra malo grafički polijepša