Može jedna pomoć u odluci.
Kupujem laptop do 4500 kn, na 12 rata AMEX ili Diners, ali sam daleko od ZG tako da otpada hrpa trgovina sa odličnim cijenama (rijetko koja ima mogućnost kupovine na rate preko webshopa, a tu lokalno imam Links, HGSpot i još par sitnih).
Dakle, laptop mora imati Core I3, minimalno GT525M ili sličnu Radeonku, USB3 (barem jedan).
Nakon što mi je promaknuo Lenovo G770 sa ekupi sa svim navedenim + 17" ekranom, spreman sam se pomiriti sa 15,6".
Software u bundleu najbolje ništa, jer imam original W7 Pro.
Na kraju sage došao sam do dvoumljenja između
Toshibe L850 i
Acer V3.
E sad, rado bih Toshibu, ali sam pročitao loših iskustava sa AMDovim dynamic switching-om, da radi loše ili uopće ne radi. Ako je tako, radije bih Acera, ok mi se čini i u zadnjih godinu dana sam vidio poprilično dosta njihovih modela koji se čine dosta solidno sklopljeni.
Uglavnom, grafika mi treba samo za Solidworks, PS i eventualno novi GTA kad izađe, za ostalo mi je dovoljna HD3000.
Lenovo Y570 iz Linksa je otpao jer nema USB3 (ajd neka me netko obraduje i kaže kako su ovi u Linksu pogrešno napisali da nema), rado bih nekog Asusa ali nisam našao ništa što zadovoljava sve zahtjeve.
S HPima imam odvratna iskustva i više ih ne kupujem.