View Single Post
Staro 24.06.2012., 15:56   #983
klem
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Daj ne lupaj gluposti, kakav X6 FX-6100. Bolje da zapije te pare nego da kupi taj odron.

Ili neki Phenom II X4 ili neka pogleda Core i3.

I praktički ih nema za kupit jer su nedobavljivi. Na žalost.
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Pa dobro, da je baš toliko sporiji da Intel opravdava skoro 50% veću cijenu i nije baš

Ne možeš zanemariti sirovu snagu 6 i 8 jezgri, je da su sofisticirane kao traktor ali 6 i 8 je nevertheless.
AMD je onaj Vauxhall Manaro a Intel je BMW M5.

Za praktički siću (1100-1200 kn za 6-jezgreni CPU) dobiješ poprilično snažan procesor koji se kloka do neba i nekome tko je ograničen novcem to nije mala stvar, a za te novce ne možeš dobiti ni jadni i3 koji je zapravo smijeh od procesora.

Ja i dalje ne volim AMD (da nebi bilo fanboy speach), i nikad nisam imao AMD (do prije mjesec dana kad sam uzeo za jedan backup stroj koji će uskoro u bubanj)
Problem je to sto to nije 6 jezgi ili 8. ). Razlika u cijeni izmedu tog 8 "jezgrenog" i recimo i5 2500k bas i nije neszo velika s obzirom koliko je i5 bolji.

I3 je bolji i od phenoma 2 x4 clockunot na 4 ghz u dosta stvari , a i poprilicno je jeftin za to sto daje. Evo netko je napisao da se za nekih 1300kn dobije i3 i ploca . Ja sam samo phenoma 960t uzeo jer mi se nije dalo promjenit platformu i dobio sam ga dosta jeftino. Ali sad da uzimam uze bi i3
klem je offline   Reply With Quote