View Single Post
Staro 23.06.2012., 18:37   #72
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor piydek Pregled postova
Igra je za mene cjeloviti doživljaj. Grafika nije samo grafika, nije samo površni vizual koji je odvojiv od ostatka igre. Grafika, zvuk i sl. što se čini da se može odvojiti od gameplay mehanike, jednako kao i pripadna atmosfera - meni je to sve dio jednog nerazdvojnog i nerazlučivog paketa. Ako se uzme ikoja komponenta i promijeni - za mene je to promijenjena igra (čak i ako se samo grafika mijenja) sa promijenjenim feelingom, atmosferom, sa elementom novog vremena koji ne pripada vremenu u kojem je igra izašla itd. Ukratko, igra mi postaje neautentična i cjelovitost i integritet igre su mi uništeni.
Ovo je postalo kao hi-fi tema gdje se cjevaš sa gramofonom svađa sa digital-age guyem sa CDima ili SACD-ima oko toga šta je bolje u čemu moš više uživat, da bi na kraju obojica zaboravili da je važna glazba.

Ne znam koji bog vas muči, ali igrajući MI1/2 original i remake u full HD-u, podjednako sam se nauživao. Kod originala je dio gušta bilo što igram prvi put i onaj "wow" efekt otkrivanja svega, a kod remakea je dio gusta bio "whoooaaa kako su fino nacrtali sve" i odlično masterirana muzika.

Ovo što se dotiče autentičnosti, cjelovitosti i integriteta... jel vi igrate igre ili političke igre?

Anyway, čini mi se taman da se povučem iz teme prije nego se pretvori u svinjac.