Citiraj:
Autor zwer
Hexen/Heretic su kao stare igre, a Discworld nova? Iz kojeg si se razloga nasmijao, s obzirom da je Heretic izdan negdje 94-te, a Hexen/Discworld 95te? Ako to nisu stare igre, onda definiraj izraz ponovo...
|
Jebate, treba ti crtati sve. 3D grafika je od tada otišla izuzetno puno naprijed. Ručno crtana 2D ništa - samo je rezolucija bolja i više je boja.
Citiraj:
Autor xsabaras
Dobrim dijelom se slažem, ali zar nebi onda bilo puno bolje te igre i sad igrati na identičnim platformama na kojima su i izašle i identičnim tv/monitorima i periferijom? Defininitivno nije isti osjećaj te iste igre igrati preko emulatora na ultra lcd monitorima i bežičnim miševima, hi-fi sustavu, svijetlećim tipkovnicama itd.
|
Svakako. Zato i imam još C64 i Amige, a planiram sklepati i neku bolju 486-icu sa pripadnim monitorom i svim ostalim, za staviti DOS gore i igrati stare PC igre.
Citiraj:
Autor Omerta
Pa to ja govorim, ali ne kuži on, ili pak obožava gledat piksele veličine nokta
Jedino čemu služi pravo redizaniranje igara je bolja grafika, ništa drugo, jer to i je poanta, da se zadrži ona kvaliteta igre/priče ali naravno sa ljepšim izgledom/efektima/rezom.
Ne vidim na koji način to uništava ugođaj stare igre? objasni piydek 
|
Igra je za mene cjeloviti doživljaj. Grafika nije
samo grafika, nije samo površni vizual koji je odvojiv od ostatka igre. Grafika, zvuk i sl. što se čini da se može odvojiti od gameplay mehanike, jednako kao i pripadna atmosfera - meni je to sve dio jednog nerazdvojnog i nerazlučivog paketa. Ako se uzme ikoja komponenta i promijeni - za mene je to promijenjena igra (čak i ako se samo grafika mijenja) sa promijenjenim feelingom, atmosferom, sa elementom novog vremena koji ne pripada vremenu u kojem je igra izašla itd. Ukratko, igra mi postaje neautentična i cjelovitost i integritet igre su mi uništeni.
Kako W.Digital kaže, jedina legitimna svrha remakeova za mene je optimizacija za nove OSove. To je to. Ostalo je svetogrđe.