View Single Post
Staro 23.06.2012., 17:09   #68
piydek
Premium
Moj komp

piydek's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor zwer Pregled postova
Hexen/Heretic su kao stare igre, a Discworld nova? Iz kojeg si se razloga nasmijao, s obzirom da je Heretic izdan negdje 94-te, a Hexen/Discworld 95te? Ako to nisu stare igre, onda definiraj izraz ponovo...
Jebate, treba ti crtati sve. 3D grafika je od tada otišla izuzetno puno naprijed. Ručno crtana 2D ništa - samo je rezolucija bolja i više je boja.

Citiraj:
Autor xsabaras Pregled postova
Dobrim dijelom se slažem, ali zar nebi onda bilo puno bolje te igre i sad igrati na identičnim platformama na kojima su i izašle i identičnim tv/monitorima i periferijom? Defininitivno nije isti osjećaj te iste igre igrati preko emulatora na ultra lcd monitorima i bežičnim miševima, hi-fi sustavu, svijetlećim tipkovnicama itd.
Svakako. Zato i imam još C64 i Amige, a planiram sklepati i neku bolju 486-icu sa pripadnim monitorom i svim ostalim, za staviti DOS gore i igrati stare PC igre.

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Pa to ja govorim, ali ne kuži on, ili pak obožava gledat piksele veličine nokta

Jedino čemu služi pravo redizaniranje igara je bolja grafika, ništa drugo, jer to i je poanta, da se zadrži ona kvaliteta igre/priče ali naravno sa ljepšim izgledom/efektima/rezom.

Ne vidim na koji način to uništava ugođaj stare igre? objasni piydek
Igra je za mene cjeloviti doživljaj. Grafika nije samo grafika, nije samo površni vizual koji je odvojiv od ostatka igre. Grafika, zvuk i sl. što se čini da se može odvojiti od gameplay mehanike, jednako kao i pripadna atmosfera - meni je to sve dio jednog nerazdvojnog i nerazlučivog paketa. Ako se uzme ikoja komponenta i promijeni - za mene je to promijenjena igra (čak i ako se samo grafika mijenja) sa promijenjenim feelingom, atmosferom, sa elementom novog vremena koji ne pripada vremenu u kojem je igra izašla itd. Ukratko, igra mi postaje neautentična i cjelovitost i integritet igre su mi uništeni.

Kako W.Digital kaže, jedina legitimna svrha remakeova za mene je optimizacija za nove OSove. To je to. Ostalo je svetogrđe.
piydek je offline   Reply With Quote