jer je v4 naprednija verzija crucial m4 koji je osim po pitanju sekvencijalnog pisanja bolji disk od samsunga 830 u svakom pogledu bitnom za rad racunala.
Samsung je ok disk, daleko od toga, ali nije u rangu najboljih. Uostalom pogledaj moj mali usporedni test oba (istina na sata2 kontrolcu, ali objasnjavam razlike u funkciobnalnosti). Test brzine stvarnog posla je odlucio koji ide u laptop za posao, a koji ostaje u kucnom kompu.
I za komp gdje mi je svejedno za dimenzije bi opet uzeo m4 prije samsunga svaki dan, jednostavno brze citanje u svim situacijama, brze pisanje osim sekvencijalnog sto je ionako nevazan podatak.
Tocno je da v4 nejde u svaki laptop, zasto je tako napravljen ostaje veliko pitanje umjesto da je jednostavno slozen u 7mm kuciste sa 2mm spacerom poput x25-m, nije da kosta nesto. No kako se radi o vrlo malom broju laptopa koji zahtjevaju 7mm diskove, trenutno nije velika boljka, no moglo bi postat u buducnosti.
A i samsung 7mm kada nije kupljen sa notebook upgrade kitom je losa opcija za laptope sa 9mm slotovima za disk jer osjetno lamata i lupka vecinom kod micanja laptopa (isprobano na mom g62, al ja imam notebook kit pa je to rjesivo tim komadicem plastike).