Citiraj:
Autor jagoda31551
bice onda 145 pa nek se gleda
|
Samo da ponovim ...ako misliš na DLP demo je obaveza.
Citiraj:
Autor Momir
Moram priznati da se meni uredjaj puno vise svidio nego tebi, barem imam takav dojam 
|
Za sve tehnikalije je potrebno odvojit neke novce.
Isti ti novci ne rastu na stablu več je raspoloživa količina ograničena za ogromnu večinu ljudi
Zbog tog faktora sam kritički 'nastrojen' prema svemu za što dajem novce.
Jednostavno želim biti zadovoljan s onim što kupim a sve zbog čega nisam zadovoljan zaslužuje kritiku.

To ne znači da smatram da je uređaj smeče več samo da su neke stvari mogle biti bolje riješene.
Na prvom mjestu AI.
Svi ostali proizvođači s sposobni napraviti bešuman AI a kod Epsona se mlinac mora uzeti kao normalno.
U ovom rangu uređaja! Ne znam za tvoje stajalište jer nisi komentirao ali meni dođe da pucam.
Citiraj:
Autor Momir
Sto se tice kalibriranja, ni tu nisam nista radio, jednostavno nezelim se s time zezati dok nesredim podlogu kako spada, a dok nju sredim imat cu i preko 100 sati rada (sad sam na cca 65h)
|
Upravo baš zbog 'podloge' bi mogao odvojit malo vremena da se poigraš nekim kalibracijskim DVDom kao što je AVIA ili DVE . Ne bi ti oduzelo previše vremena a postoji mogučnost da drastično popraviš stvari dok ne riješiš platno ili boju. A poslje s bojom može bit samo bolje / naravno poslje ponovne kalibracije.
Inače ,ja sebi to rješavam
s ovim na ovaj
način svako 300tinjak sati...
Citiraj:
Autor Momir
I ono cudo sto ti ostalo slobodno posalji 
Ja ti dam za pivu i postu, nije problem, to sam svakako planirao uzimati, pa cu bas probati u jednom cosku 
|
Ne pijem pivu a za poštu se lako nađe koja kuna tako da ...
Uslugu možeš vratiti posudbom kojeg filma iz kučne videoteke?

Obečavam premotat kazetu
Citiraj:
Autor Momir
.... jucer sam gledao i utakmicu preko projektora, iako negledam nogomet, mozda smo zato izgubili 
|
Kad si se več dotakao projektora i TV programa...
Ne mogu zamisliti gledati išta bez projektora ali kad je riječ o TV programu onda nisam toliko isključiv...
Prije sam s PJ znao nešto pogledat na TVu ali prošlu zimu sam otišao malo u krajnost

To je poseban osječaj kad ti se mozak navikne filtrirat zvuk venta pa zaspeš gledajuči ( dok ti projektor ljepo grije sobu) TV zavaljen u kauču s nogama na tamburinu te se probudiš u 3 sata ponoči ,ugasiš projektor i odeš u krevet.
Uglavnom , kad gledaš sve i svašta na taj način velika slika gubi dio svoje draži.
Drugačije rečeno izgubi se dio onog
wow osječaja kad ideš pogledat novi film kojeg si jedva dočekao.
Ja sam TV ograničio na 90ak inča ali opet kad to kreneš uzimat zdravo za gotovo onda si ko narkoman kojemu je koka izgubila svoj draž pa krene na lizanje slija , hors ili što ja znam...prošlo je poprilično otkad sam se družio s takvima.
Drugo, kad pogledaš za kakvu sliku je sposoban HD projektor nekako je čovjeku žao što troši lampu' na kvalitet slike TV programa. Da je kod nas drugačiji sistem ovo nebi bilo uopče važno ali glavno da "imamo Hrvatsku"

A kad sam več i kod naših TV programa...
Dok se mjenjanje formata raznih kanala primjeti s Plazmama / LCDima šta večina ljudi ima doma , s projektorom to definitivno ide na živce. Bar meni. Promjeniš program i puf ..ode pola metra dijoganale jer 'isporuka' u 16:9 je znanstvena fantastika.
Što se tiče kvalitete same slike...
Ja sam na Bnetu i njihov prijamnik nema HDMI izlaz več TV puštam preko ove dolje male kutijice koja je za svaku preporuku. Prije nje sam imao S-Video koji nije bio za nikakvo ozbiljnije gledanje je S-video kabel od 10 metara...Hm :-/