View Single Post
Staro 20.06.2012., 23:17   #1
Mario92
Omicron Alpha resident
Moj komp

Mario92's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
(riješeno) Lag u igrama i VoIP-u

Pozdrav!

U zadnje vrijeme imam problem sa pingom.

Iako Pingtest kaže ovo:

A SpeedTest ovo:

Prilikom igranja CoD2 svakih 10 sekundi dogodi mi se lag spike gdje se ping digne na kojih 350ms. Također, dok igram PES6 preko neta također osjetim jako veliki lag dok igram protiv ostalih iako ti ostali međusobno nemaju apsolutno nikakvih problema. Udaljenost između nas je unutar 70km tako da nije u pitanju ta opcija.

Također, dok koristim Skype ili TeamSpeak svako malo dogodi se velika degradacija kvalitete glasa ili potpuno pucanje veze.

Stvar je čudna jer internet sam po sebi radi jako dobro - brzo učitavanje stranica, YouTube nema problema, općenito surfanje je bez problema.

Dakle, ukratko - problem je sa svim servisima koji ovise o pingu. Svakih 5-10 sekundi kao da ping odleti u nebesa.

E sad, da eliminiram preliminarna pitanja - spajam se bežično i do sad nije bilo nikakvih problema oko toga. Imao sam super ping i super vezu tako da sama kvaliteta signala je dobra.

Ne skidam ništa, nema uređaja koji istovremeno koriste net, ne djelim ništa preko LAN-a. Probao gasiti AV (Avast), firewall, otvarati portove, čak sam i reinstalirao Windowse no bez uspjeha. Virusi nisu u pitanju jer sam iznimno oprezan oko toga što radim i skidam.

Parice su novijeg datuma, nalazim se udaljen od centrale oko 500-600 metara. Aha, da, MaxADSL 4mbps/256kbps.

Probao sam eliminirati network throttling za multimedia service (našao na netu) no nije pomoglo. Također instalirao Leatrix Latency Fix i rezultat - 0 bodova.

Gledao sam network promet preko Resource Monitora i nema nikakvih neočekivanih potrošača veze - trenutno to radi samo Chrome i Avast. Brojke nisu velike i količina uploada je ispod 1kbps.

Evo, dao sam vam skoro sve što sam do sad saznao i što znam i zato nemam apsolutno nikakve ideje što bi dalje moglo uzrokovati problem. Nije mi toliko do igara koliko do VoIP-a gdje, ponavljam, Skype i TeamSpeak frekventno imaju degradacije kvalitete zvuka i/ili potpune tišine. Pretpostavka je da se negdje paketi gube ili kasne no ne znam gdje.

Uzdam se u vaše znanje i nadam se da će netko imati ikakvu ideju. Inače dok postavim pitanje i dok napišem "nešto sitno" stvari koje sam napravio nitko nema neku drugu ideju

Unaprijed hvala!

Ryzen 7 5700G

AsRock B550 Pro4

HyperX Fury DDR4 3000MHz (4 x 16GB)

Kingston A2000 1TB NVMe

Intel 660p 1TB NVMe

Fortron Hexa 400W

Random PC case

Proxmox VE

95% of the world is retarded, I'm glad I am the 10%.
Fujitsu U7311

Intel i5 1135G7

16GB DDR4 3200MHz

SK Hynix P31 Gold 1TB

13.3" FHD IPS

Mario92 je offline   Reply With Quote