a uuuuuu........... prije cca 5 godina sam mogao na vsite ici free na punu trecu godinu, tj po bologni

. nisam

.
no vidim jako jako puno istih predmeta koje sam odslusao i polozio kao na splitskome, tako da su i profesori - isti

.
govorim sa zavrsene tehnicke skole, tehnicar za elektroniku (konkretno autoru).
prakticki svako programiranje ce ti biti prakticki od pocetka, eventualno mozda malo poznatije kada krenete programiranje na internetu (ja sam imao asp i aspx, i naravno html). sve ostalo ces kretati od nule.
prakticki najvaznije je da ti dobro (ili poprilicno) dobro sjedne C++, jer masa drugih predmeta je meni zahjevala upravo objektno orijentirano programiranje. C je tu reda radi...........
matematika ti je na razini negdje gimnazije (ja sam imao matku u srednjoj po knjizi od gimnazije, to je politika tehnicke skole sisak), ali nista prestrasno. fizika isto tako.
ono cega se trebas "bojati" je DIMT (najvise

), te ako si pametan kao ja i svi predmeti koji sadrzavaju rijec "programiranje" ti dobro zvuce prilikom odabira izbornih bez da si bacio oko ili nekoga pitao za savjet - e upravo takvi predmeti

. iako ponavljam, ako ti C++ ok sjedne, nije tesko poloziti druga programiranja, jer mislim da su kao i kod mene realizirani kroz zavrsni projekt.
a ako zelis, mogu pitati frenda da li ti zeli odgovoriti na sva pitanja iz prve ruke, jer radi na vsiteu u referadi, nedavno krenuo kao asistent itd, te prakticki od pocetka je tamo. za njega znam da ti moze reci informacije iz prve ruke (barem bi trebao), samo ga moram pitati. posaljes na PM ako zelis, ja pitam frenda pa ti dam broj od frenda.
no za profesore koji su meni predavali (aor, nwp, java, spa, baze, vb), barem onda kada sam slusao i ucio to sve (prije cca 6-7 godina) su me ok naucili. moras znati za poloziti barem minimalno generalno kako treba, nije da ces dobiti diplomu samo tako jer si platio skolarinu, ako to mislis..........
Citiraj:
Autor skyman
Prijatelj mi ide na ovo, boldao sam ovo "faks" jer ljudi postaju prekomotni s tom riječi, ogromnim slovima piše - visoka škola...pogotovo u ovom slučaju jer je ovo više kao duži tečaj, znam jer sam tom istom frendu davao instrukcije iz "programiranja", i on koji je totalni noob za takve stvari, lakoćom daje ispite...nije da pametujem, nego samo govorim kako je...ako hoćete ozbiljnu karijeru u IT-u pogledajte ozbiljnije fakultete ( s kojima je ionako teško nać posao bez iskustva), ovo je po meni bacanje novaca...ako želite proširit znanje ili vam ovo služio kao opcija uz već neki fakultet..onda da..
|
apsolutno se slazem s ovim napisanim, iako moram reci kako (barem na splitskom i sa garniturom profesora koja je zadesila moju generaciju), ipak smo nesto naucili. i nije da smo izasli ko' zadnji tukci, no naravno da sve ovisi koliko to zaprave zelis - znati.
ali ono s cim se slazem 100% je "
s kojima je ionako teško nać posao bez iskustva". ziva i prokleta istina, masa frendova je zavrsilo i rijetki su dobili i zadrzali posao. tako da bez obzira na zavrsen tecaj / visoku skolu / fakultet, ti ako si zelen i nisi se nikada konkretno pozabavio odredenom tematikom - zatvorena vrata.