View Single Post
Staro 20.06.2012., 14:28   #1532
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Evo da malo rezimiram nakon grupne faze Eura. Ispada da je natjecanje sve samo ne kvalitetno i posteno. U 4 zadnja dana igrale su se kljucne utakmice za prolazak dalje. O tome koliko su UEFA-ini favoriti pogurani po skupinama od strane sudaca, evo moje promatranje i detalji koje sam upamtio, a koje je Beusan rekao da su pogreske sudaca

Skupina 1:
Grčka - Rusija
Sudac je propustio suditi penal za Rusiju nakon starta u glavu Kerzakhova, Rusija bi s zabijenim penalom vjerojatno prosla dalje.

Skupina 2:
Njemacka - Danska
Kod rezultata 1-1 sudac je propustio dosuditi penal za Dansku nad Bendtnerom. Da su kojim slucajem Danci zabili penal, vjerojatno bi Njemacka izvisila

Skupina 3:
Spanjolska - Hrvatska
Uzmimo u obzir samo situaciju pri 0-0 gdje je evidentan penal nedosudjen na Corluki. Da je kojim slucajem dosudjen, vjerojatno bi pucao netko tko moze zabiti, mi bi imali 1-0 i moje misljenje je da bi se prema dotadasnjem tijeku utakmice mogli zatvoriti i obraniti rezultat tih 10tak minuta do kraja. Spanjolska bi vjerojatno ispala

Skupina 4:
Ukrajina - Engleska
Lopta prelazi gol crtu na cca 25-30 min od kraja utakmice, sudac 6-7 metara dalje u ravnini sa gol crtom pravi se blesav. Isto tako i linijski sudac koji je bio 2-3 m od aut linije nije takodjer nista vidio, a vidilo se na televiziji cak i bez ponovljene snimke da je Terry izvadio loptu iz gola. Da je gol priznat, pitanje je kako bi se utakmica razvijala do kraja. Ne kazem da bi Engleska ispala, no i nisu bas nesto pokazali na utakmici da mogu reci da su zasluzili pobjedu, Ukracija je daleko konkretnija bila, opasnija i uz to je jos imala publiku uz sebe kao domacin Eura.

Na kraju kada se sve zbroji i oduzme, mogu reci da je po meni sudjenje u 3. dijelu grupne faze bilo katastrofa, jer to su odluke koje okrecu utakmice, odredjuju tko ce proci. A zbog ovih previda evidentno su ostecene neke jake reprezentacije, medju njima smo i mi. Ne znam tko odredjuje te suce, ali netko bi trebao snositi posljedice, ne samo suci nego i oni koji ih biraju za natjecanja.
cyclone je offline   Reply With Quote