View Single Post
Staro 20.06.2012., 10:04   #28
Psycho
Master Of Disaster
Moj komp

Psycho's Avatar

Datum registracije: Nov 2002
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Vjerojatno je grijač dotrajao ili je oštećen ili je nešto upalo u njega. Možeš pokušati sam riješiti, nije ga teško rastaviti. U protivnom, slobodno odnesi u MR servis.
kako kolega kaže, rastaviti i pogledati. tj. onda testirati i vidjeti da li negdje zapinje usput.

a za ove printere od 300-400kn, ako krepa pozdravi se s njim. sata servisera u Zagrebu je mislim nekih 150-200kn ako ne griješim. sama detekcija je minimalno pol sata, ali vjerovatno naplaćuju puni sat. osim ako nemaju tarifirane satove za jeftine printere gdje je onda sat vremena nekih 80ak kn. ako ako se dobro sjećam u Ventexu u Rijeci uopće više ne uzimaju printere na servis koji vrijede manje od 1000kn.

to što je vama nezamislivo da nemaju dijelove ili da je tako skupo, deal with it. prije su printeri koštali puno više i vjerovatno dan danas rade. meni osobno HP DeskJet 690C još dan danas radi, samo što ga ne koristim više. LJ1200 se još dan-danas i popravlja na inzistiranje klijenata jer ne žele nešto novo koje će trajati godinu dana iako je daleko neisplativ popravak.

I kao bivši suradnik MR Servisa mogu samo reći da se mogu sakriti pokraj prijašnjeg Recra(prije nego su se spojili). Servisne informacije se svode na "pošaljite nam ga pa ćemo pogledati", "dijelova nema", "HP nema na lageru i ne znaju kada će dobiti".
Dok je s Recrom sve bilo dogovarano direktnim tel. razgovorima među serviserima, uslugama slanja dijelova sa furde i sl.

sve u svemu, sada se jedino isplate popravljati iglični, veliki laseraši, specijalizirani printeri.