View Single Post
Staro 19.06.2012., 10:09   #1517
starter_modder
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Prvo ono u ADM-u je cijena za gotovinu, dobro provjeri koja bi cijena bila za plaćanje karticama.

Drugo vezano za konfiguraciju;
IMHO ako već ideš na takav tip ploče onda uzmi ASRock Z77 Pro3. Jeftinija je a jednako opremljena kao i ta Gigabyte.
Uštedjeti možeš i uzimanjem Core i5 2500K jer ćeš ih ionako overclcokirati a Sandy Bridge se manje grije i lakše postiže više radne taktove. Na istom su taktu ionako vrlo blizu performansama.

Treba li ti baš HD7870. HD 7850 je osjetno jeftinija, a za razliku možeš uzet 24'' Dell U2412M.

I za kraj, kažeš da bi se bavio obradom slika i videa. Koje aplikacije koristiš, nude li one možda mogućnost korištenja CUDA-e pa da uzmeš neku Nvidiu možda? (GTX560Ti ili GTX570)
odusto sam od core i5 2500k jer nije ivy bridge, pa ne podrzava pci 3.0, a vec kad kupujem u 2012. da ne kupujem skoro 2 god staru tehnologiju, a razlika je 90kn
nije to hardcore video edit da mi treba npr dedicated grafa za cuda i šta ti ja znam, nego samo ''kad zatreba'' npr. skatepark edit, i kratki filmici...
rađe hd7xxx serija jer su pci 3.0 (opet nova tehnologija)
nije mi toliko do overclockanja, jer cu bit sigurno zadovoljan i stock brzinama kolko sam očajan da se riješim ovog smeća (ostat ce starcima za web )
koristim lightroom, photoshop i sony vegas, ucim se na after effects..
sad sam provjerio cijene za kartice sa pdv-om i došlo me 9250 sa hd7850..
starter_modder je offline