View Single Post
Staro 18.06.2012., 23:35   #679
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
Htio sam reći da je to disk koji ima skoro 23000 radnih sati pa je očekivano da se u tom vremenu pojave i neke greške u radu.
Nakon 30-tak godina koristenja svih mogucih sucelja, ostajem pri tvrdnji da je de gornja brojka nista posebno za ispravan i kvalitetan disk.

Starije serije 2.5" i stariji Maxtori su recimo ogledni primjer diskova koji bi imali razlog biti zabirnuti spomenutim brojem. Ali kod neke kvalitetne serije - ni najmanje. Gledam dok pisem, nekoliko WD RE diskova i svi su odmakli kilometrazom iznad 26k. Ni na dvostrukoj vrijednosti necu bili alarmiran ako nastave raditi kao do sada. Backup je backup neovisno o mladosti, ali gornja brojka zbilja nije neka vrijednost za brigu.

Doduse, shvacam strah za ovako bojazljivu seriju. Sto je opet ironija, buduci da je Seagate, do nedavno, uvijek bio statisticki na vrhu po osiguravajucim kucama preko bare.
Ali eto, stvari se mijenjaju.

Citiraj:
Autor ShanTech Pregled postova
230000 radnih sati, na koje aludiraš u postu, je ekvivalent 26 i kusur godina konstantnog rada.
Ma ne, samo sam karikirao nulericu kao nesrazmjer broja kojeg si konstatirao kao granicu neke opasnosti za zdrav i kvalitetan disk.
Visage je offline   Reply With Quote