i9001 S Plus ima sfukan ulazak u Recovery. Trebalo bi biti samo VOL UP + POWER, ali ako se tako drži, on stalno javlja onaj samsung logo, pa crni ekran pa opet samsung logo.
Probaj ovako - drži VOL UP + POWER skupa, kad ti se drugi put pojavi samsung logo i nestane na ekranu, pusti sve i ne drži više ništa niti stišći išta. Trebao bi ti ući u običan recovery gdje ćeš onda instalirati zip sa rootom.
Mada ne vidim što će ti root za napraviti backup ? Stavi CWM recovery preko ODIN-a, napravi backup, stavi Custom ROM po želji i on je vjerojatno root-an.
BTW, kolega koji ima isto i9001 mi je pričao da na CWM-u od moba (Feamod 1.2 i 1.4 mislim) ne radi dobro restore. Odnosno napraviš bekap, vratiš ga sa restore i onda ti stalno radi bootloop. Nisam probao osobno (iako imam backup), ali eto - uzmi i to u obzir.
Custom ROM-ova ima hiljade, ali dosta njih su modificirani stock (mislim da niti jedan ne rješava lag mobitela, dok su CM 7 i 9 nedovršeni. Supercharger skripta malo pomogne stock ROM-u i još je jedino dobro onaj Toggle 2G.