View Single Post
Staro 17.06.2012., 13:43   #3164
inwin
Premium
Moj komp

inwin's Avatar

Datum registracije: Jul 2011
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Da je napajanje slabo igre ne bi štekale nego bi se komp il igasio ili smrzavao. Igre ne štekaju ako je napajanje slabo.

Gdje si tu nebulozu izračunao?

Da si ti doveo taj Seasonic i na 400 vata opterećenja ne bi rekao da je tiho jer bi već lagano divljao od buke

Ajde nemojte navodit periferiju, ventilatore i RAM kad govorimo o potrošnji

Kažeš venilatori puno troše. Koliko to onda oni troše?

Dva najveća potrošača kod stolnih računala su u 90% slučajeva CPU i VGA.

Tvoja konfiguracija u igrama troši možda 200 vata. Intel Core i7 2600K na 4,5 GHz s HD6870 u igrama iz utičnice vuče 240 W, kada odbiješ gubitke to te izađe
kakvih 215/220 vata. Kada je grafa posve opterećena (Furmark) izmjerena potrošnja raste na 270 vata odnosno oko 250 vata kada odbiješ gubitke.

Na kraju kada se pokrene i Prime95 i Furmark u isto vrijeme ta konfa s overclockiranom Core i7 2600K iz utičnice povuče kakvih 360 vata. Dakle Taj Seasonic ne da može tjerat tvoju konfu nego ih može uredno pokretat dvije u isto vrijeme. Naravno ako je posve ispravan.

U biti baci oko na ovaj thread (imaš tri različite platforme s gomilom kartica) pa pogledaj što moraš imati da bi u igrama povukao 535 vata

FYI, tek dvije GeForce GTX 580 u SLI-u su u DiRT3 uz overclockirani Core i7 2600K povukle iz zida 540 vati.

Kompletno opterećen komp koji ima overclockirani Core i7 2600K i dvije HD6950 u CF-u pod Prime95 i Furmarkom troši oko 500 vata.

Zato što ti grafa očito ne može radit na tim postavkama.

Tvoj problem je softverske prirode. Najvjerojatnije te driveri zezaju.
Ma ne troše venti puno al opet troše watte, al' nije to problem kak' ste i rekli.

Trebalo bi napajanje biti ispravno, siguran sam da je..

Ma kako nebi mogla clockana radit(ati-amd HD6870 SAPPHIRE), moj frend ima 6950-xfx, on ima u driverima da pojača kolko grafa vuče a ja nemam, on ju clocka i sve vrti bez pol frke, a kad sam ja svoju malo jače kloknul nakon nekog vremena zastane slika i nakon 20 sec kao da se refresha slika i dole u kutu kaže 'drivers stopped working and recovered succesfully'.. i onda kad sam otišao kako mi je reko geronimo na net da vidim guide clocka vidio sam kako lik clocka u trixx-u a sjećam se jer sam ga imal pa sam tam clocko lepo i sad je radila, vidjet ćemo kak će se ponašat u benchmarkovima i sl...

driveri? , sad smo ja i frend nedavno stavili 64bit win7ult i naravno najnovije drivere za grafu (12.4 ver), ne vjerujem da me jebu driveri....
Ako će opet jebat onda nez fkt, pa trebalo bi delat.... onda već sumnjam da je neš s grafom..
inwin je offline   Reply With Quote