View Single Post
Staro 16.06.2012., 00:45   #35
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor Bluzer Pregled postova
Nisam Apple fan, ali jedino je tu RAM integriran i to zbog nedostatka prostora da se omogući maksimalna iskorištenost prostora kućišta za mrcinu od baterije(a) i problem širine matične zbog dva ventilatora. To šta se hladi sa dva ventilatora za razliku od sličnih "PC" laptopa gdje se slične konfiguracije hlade samo sa jednim ventilatorom i onda imaju cirkus sa zujanjem, grijanjem i sl. je samo veliki plus. Krepavanje GPU-a, anyone? Rekao bi da prije ima šanse da krepa neki drugi sličan laptop nego MacBook. Nema ni elektrolitskih ni solid state kondenzatora, svi su high-end POSCAP...

SSD je manjeg formata... Da, i? Neka je manji, opet ima više mjesta za bitnije stvari.

Malo argumentacije u ovoj temi ne bi škodilo.
Chipovi nisu samo crkavali radi hlađenja, siti se samo MBP serije od prije par godina s nV 8 čipovima koji su imali tvorničke greške... Nema božjeg hlađenja tu, jednostavno prdne...
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Mislim da je taj RAM integriran čisto radi toga što nema mjesta da budu jedan do drugog, a kad bi ih stavili kao i inače jednog na drugi premašili bi debljinu i laptop ne bi mogao biti toliko tanak.
S druge strane, kreće od 8GB, a to je čisto dosta za 99% stvari koje ćeš radit na laptopu.
Baterija je zaljepljena iz istog razloga, kućište za nju uzima prostor.

Problem vidim u tome kad ti istekne garancija i prdne npr RAM, što mi se desilo više puta... Onda imaš ciglu na stolu. Ne znam kako je implementiran u MBP i koji im je weak spot zašto riknu i dal je riješen. Problem je što više nema mijenjanja samo stakla na ekranu. Ako nešto ode (uključujući nešto od elektronike WIFIja ili bluetootha koja je u poklopcu ako nisu samo antene), ide cijeli poklopac koji će koštat sigurno 800+ dolara.
Integriran je da platiš masu više nego da odšarafiš i ubaciš keks

Cilj im je oderat ljude, koji su ionako već na iDevice uređajima (koji ne mogu ništa minjat ), apsurdno je da je toliko uređaj unificiran i zatvoren, ali opet to je njihova politika...
Baja 001 je offline   Reply With Quote