View Single Post
Staro 14.06.2012., 20:31   #592
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A ta ploča, kao i moja s939 vjerojatno nema niti jedan PWM konektor, nego sam za cpu hladnjak "Voltage Control", znači kontrolira brzinu cpu hladnjaka tako da smanjuje/povećava napon, a svi ostali konektori daju 12V cijelo vrijeme... I svi su 3 pinski. PWM fan možeš spojit na 3 pinski ali će se cijelo vrijeme vrtit max brzinom. Ako ga spojiš zajedno sa CPU fanom na njegov 3 pin konektor onda će mu se smanjivat brzina ali ne tako precizno ko da je spojen na PWM konektor, i bit će mu veća minimalna brzina i ako mu ploča previše smanji napon vent će se skroz prestat vrtit...
Tako sam ja imao spojeno ARCTIC-COOLING F12 Pro PWM, i kada se hladnjak od cpu-a vrti na nekih 30-40% max brzine ventilator stoji, upali se tek kad se proc zagrije. I iako piše da mu je min brzina 400 okr/min, to je preko PWM konektora, preko naponske regulacije je veća, meni se vrtio oko 800 okr/min kad se počeo vrtit...
Citiraj:
Autor Pupo Pregled postova
Nemoraju 3pinski vrtit na 12V, dosta ploča ima regulaciju i na 3pinskim konektorima.
Ma kao što sam napisao gore, znam za to ali nisam mislio da još netko osim mene ima tak staru ploču a da kupuje nove ventilatore
Sve novije ploče uglavnom imaju PWM, a 3 pinski daju samo 12V...
njuskalo je offline   Reply With Quote