View Single Post
Staro 14.06.2012., 13:57   #1
Guls
Premium
Moj komp

Guls's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Project Armor

Pozdrav

Krećem s moddingom. Imam lovu, imam ideju, imam cilj.

Ideja je složiti snažno OCd gaming računalo u mATX portable kućištu koristeći pretežito plavu i bijelu boju, uz sporednu crnu pozadinu. Naravno, uz uredan cable management, dovoljno protoka zraka i lijepu estetiku.

Za kućište sam odabrao Thermaltake Armor A30 za koje mislim da nema puno potencijala i da je prilično neugledno, ali ima ono nešto što tražim.

E sad, pošto pazim na estetiku, izbor komponenti sam suzio na slijedeće:

Asus P8Z77-M PRO
Intel Core i5-3570K 3.4GHz
SCYTHE Big Shuriken 2 SCBSK-2100
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600MHz
Sapphire HD 7850, 2GB OC Edition
Kingmax SSD 120GB Client SATA3

Napajanje nisam uvrstio, pogledajte dalje zašto. Klasični HDD također, ipak će ovo biti showoff gaming rig, nema potrebe za silnim gigabajtima i terabajtima, a moglo bi mi ušparati zlata vrijedne centimetre prostora.

Kao što vidite, komponente su pretežito plave ili plavo/crne boje, nastojao sam da također budu koliko toliko kvalitetne.
Ovdje trebam vaše mišljenje da li su te komponente u redu ili se predlaže nešto drugo. Također, imao sam ideju (pošto doma imam jednu Sapphire 6970 sa Accelero Xtreme ta trane), kupiti još jednu 6970 i još jedan Accelero. Znam da je preseravanje na kvadrat, no ako mogu, zašto ne? Poanta je isključivo prestiža/veličine penisa i dokaza da u mali krš možemo staviti sve i svašta. To bi onda maknulo 7850 OC sa liste šopinga i uvrstilo 6970. Da li to uopće igra na toj ploči i tom kućištu? Trebalo bi onda nadoplatiti za jako napajanje snage min.700w. Ne znam koje napajanje uzeti, ne znam koje bi mi estetski odgovaralo, niti znam koja snaga mi treba. Također ne znam u koju boju sleevati kabele, gdje kupiti materijal, gdje nabaviti plave/crne/bijele/koje god sata kabele... Koji alat će mi trebati? Jer vjerujem da će ovdje biti pilendranja (planiram iskoristiti HDD cage za spremanje šume kablova ) Također, treba kupiti wireless tipku i miša koji će bojama i dizajnom biti u skladu s kućištem. Koje gdje i što? Wireless i gaming? Ide li to uopće skupa?

Zato vas molim da, dok ja krenem u šoping tijekom ovog vikenda, velite što bi i kako vi promijenili/obratili pažnju/izrezali u ovom mom moddingu... Hvala puno na svakom komentaru!

HP Obelisk Desktop PC - 875-0040ny
Intel i7 9700F
32GB Hyper-X DDR4-2666
2TB 970Pro PCIe NVMe M.2
Palit GeForce RTX 3060 StormX 8GB
Windows 11 Professional

Periferija
2 x 27" Dell P2723D
Corsair SP2500 2.1
Logitech MK270

Lenovo Legion 5 17ACH6H 82JY007GSC
17,3 FHD IPS 144Hz