View Single Post
Staro 13.06.2012., 14:54   #3334
azure
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Pero666 Pregled postova
Da ti skratim muke i da ti kazem da je do njih a ne do tebe ako si iz Slatine kao sto si napisao u svom profilu
Isti problem imam i ja i jos neke kolege kod kojih sam provjerio. Tocno ti mogu i rec od kad je to tako, a to je od 28.05 u 21:12 mislim je pukla veza na negdje 10-ak minuta i nakon toga imam problema sa pingom u posljepodnevnim i vecernjim satima. Kod njih je takodjer tad pukla veza sto znaci da nije do mene. Odma je sve sporije kad se ping poveca, a misljenja sam da se poveca zbog opterecenosti posto je po noci ok. Poslao sam im mail ali znam da nece nista sredit jel kolega vec bio zvao. Das im datum i vrijeme i da nemogu provjerit do cega je. Ili mogu ali se prave sljepi. Javim tu novosti ak ih bude uopce. Najgore sto sam par dana prije tog datuma preso na optimu i sve bilo ok. 5 dana mi radilo kak spada i onda od tog 28-og problemi
Pošalji tracerute prema serveru gdje igraš ili se spajaš pa će se jasno vidjeti gdje nastaje velika latencija. Ako je u pitanju vanjska ruta van hr, na to se ne može utjecati jer i ona varira ovisno o opterećenju a to se mjenja stalno stoga kako se mjenja opterećenje određenih operatera i ruta tako varira i latencija spajanja preko njih.
Istina da je moguće smanjiti za malu vrijednost latenciju linije ali se to radi samo na jako kvalitetnim paricama a to je da se zamoli ISP da se isključi interleaving opcija. Ova opcija služi za ispravljanje grešaka pri komunikaciji paketa stoga pomaže da veza bude stabilnija iako nikada osobno ne bi stavljao/aktivirao isto! Isto tako ne savjetujem navedeno korisnicima koji imaju IPTV uslugu.
Interleaving će smanjiti latenciju ovisno o razini koja je trebnutno postavljena ali općenito smanji za 10-15 ms i smanjuje samo latenciju u komunikaciji korisnik-operater-korisnik i ne utjeće na međunarodnu rutu.

Zadnje izmijenjeno od: azure. 13.06.2012. u 18:50.
azure je offline   Reply With Quote