View Single Post
Staro 12.06.2012., 14:16   #9
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor jagoda31551 Pregled postova
pa dnevna mi je 10m sa 5m pa sam zato mislio što veču sliku a što se slike tiče nisam upučen niti sam ikad imao projektor zanima me kvaliteta slike oštrina i da to ne trza nisam stručnjak zato trazim pomoč od vas da se nezaletim u nešto jer nisam neki lovator pa se nebi htjeo zaletit u nešto što neznam

5x10m dnevna?

iruda ti ,lip je to prostor

nije ni čudo što bi 158" dijagonale.
Kad sjedneš u kauč na 10 metara od zida/platna prosječnih 110" bi se činilo kao da gledaš u LCD Telku

Zahebanciju nastranu , razmišljanje o projektorskoj slici ne možeš odvojit od prostora.
Na koliko bi bio kauč /mjesto gledanja od platna?

Ukoliko tu ima poprilično razmaka jasno mi je zašto bi htio toliki ekran ali...
ako nemaš tu dnevnu u dvorcu / kuči s visokim stropovima / nekakvom potkrovlju več u stanu ili kuči s prosječnom visinom prostorija - na tu dijagonalu češ morati zaboraviti.
Ustvari ne moraš ako ideš na LCD s lens šiftom ...a i tad bi za moj ukus sve skupa izgledalo čudno. Kad bi se dolje ostavilo pola metra zbog centralnog zvučnika ,vrh slike bi bio do stropa.
Kako god bilo ,bar je izvedivo za razliku od DLPa gdje s spomenutom Optomom nebi ni imao mjesta za centralni zvučnik jer bi dno slike bilo na dnu zida!...ili na samom podu s spomenutim Vivitekom.

Sažeto ...ako visina tog dnevnog nije bar 3-3.5m potrebno je smanjit 'snove' o veličini te slike* ili iči na LCD...što bi usput svakome savjetovao tko kupuje napamet prvi projektor jer DLPovi imaju važnu "manu" zbog kojeg bi netko lupao glavom od zid a netko ne bi.

*
Naravno , ne moraš iči na 16:9 ali s obzirom na ovih par postova u temi , razmišljanje o 2,35:1 bi bilo čisto zagorčavanje života.

Što se tiče kvalitete slike , oštrine i trazanja - zaista ne znam što bih rekao jer je to subjektivna stvar....

Nekome je 24 frejma s blureja trzavo i CFI mu je spas. Drugi ne može smislit CFI jer to ubija osječaj filma. Trečemu je projektorska slika premekana i isprana u odnosu na plazmu , četvrti dođe na metar od platna i kaže "slika je loša - vide se pikseli" ...

U večini slučajeva ljudima padne vilica kad vide ogromnu sliku ali kao što rekoh - ima nas raznih

Ako ovo ne kupuješ zbog pračenja ljudi koji trče za balunom , ne vidim razloga za bilo kakvu žurbu i zalječanje.

Citiraj:
Autor jagoda31551 Pregled postova
i ako možeš pojas ovaj ofset šta je to ?
Mislim da bi u ovoj temi mogao nači par korisnih informacija .

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Imam ti ja epsona tw9000, malo skuplji i jaci model od 6000. Pa ako bas zelis mozes naletiti jedan dan i pogledati nesto, imam nekih 110"
Napokon uletio epson

...i jesi zadovoljan ?

uživaj prvih 100 tinjak sati jer poslje svjetlina i kontrast malo popuste

Nego slika nastranu , smeta ti AI ? odgovara ti frejm interpolacija ? kakav je 3D s "onim" filmovima ? kako ti odgovara tih 110" - ljudi dovoljno veliki?

btw, jesi se poigrao s onim bojama ili papirom ili si 'na zidu' ?