Ima DP.

Oba ThunderBolta su i DisplayPort. Nije mi jasno što im je trebao ovaj HDMI, sad ima 3 video izlaza. Mogli su stvarno tutnut i treći USB.
Vidim da su dodali portove za zrak sa strane, bit će još hladniji i tiši.
SSD nije zalemljen ali je custom format, tak da neće biti puno zamjena za njega, vjerojatno će OWC izdat svoj. Mislim da sa normalnim RAMom ne bi mogli toliko stanjiti dizajn. Isto vrijedi i sa SSD kućištem. Baterija izgleda dosta veća nego dosad.
Pixeli na ekranu su poduplani u odnosu na njihovu trenutnu ponudu da bi i developeri mogli jednostavnije poduplat slike za aplikacije.
Što se tice LAN porta, očito vide ThunderBolt kao njegovu zamjenu. Vrijeme će pokazati dal su u pravu, još ne vidim da ga guraju proizvođači MBO.
Idem sad pogledat što možeš u SAD-u sad dobit za $2200, tako se objektivno može pogledat cijena. Ono što drugi neće imat je ekran, neće imat lagan i ultra tanak dizajn. SSD od 256GB će za njih dosta koštat. Za glasnoću u radu ne znam, ali ovaj MBP dosad se je pokazao jako dobar, nečujan kad ne zadaješ velike napore CPU-u. I baterija im vjerojatno neće toliko trajat. Veličina power bricka je isto važna, kad pogledam onaj Lenovo 170W naspram Appleovih 85W koji je dvostruko manji i lakši za iste komponente u laptopu...
Koliko vidim, zasad Dellov Alienware od 14 inča sa običnim hi-res ekranom (1600x900, dvaput (četiri) puta manja reza) i ostalim istim hardverom košta oko $1900. A to je ogroman, debeo, glasan laptop sa slabijom baterijom. Ima 3kg u usporedbi sa 2kb MBP, dvaput je deblji (38mm vs 18mm), nema ThunderBoltove ni veliki multitouch trackpad. Mislim da sve to vrijedi tih dodatnih $300, prosudite sami.
Prije bi mu lupili cijenu, ali u zadnje vrijeme idu agresivnije na tržište.
Svaki put mi je ovaj Ive zakon jer brblja o drastičnim promjenama u dizajnu, a cijelo vrijeme misli na to da su ga stanjili. :P Vjerojatno ima gro posla samo oko toga, al ono. :P