View Single Post
Staro 11.06.2012., 10:59   #23686
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
u principu se za 30min skine potrebna visina, izbije se na nazovi grebenski makadam<---
15-20 min nije vozivo (od toga 15 guranje, i cca 100 koraka nosenje bajka - samo vrsni dio)
10 min odmori

- (spust):
10ak minuta treba nositi bajk nizbrdo (do ispod Kuzeljskog okna)
i nakon toga spust po fenomenalnoj i zivopisnoj singlici

Nakon spusta odmorimo u viksi u Kuzelju (podno stene) ...i pravac izvor Nezice (nisam vozio pa ne znam koliko treba vremenski, ali uspon cestom pa odlicnim makadamom, spust po singlici, tak, ne bi trebalo biti problem).

Na medvjede sam vec nailazio vise puta, cak i s mladuncima...oni se boje vise nas nego mi njih tako da me boli dzon za "medvedku"
-->
Imam ja zenu koja nalazi ...ovaj izvor Nezice je njezin projekt, a Kuzeljska moj...tko trazi taj i nadje. Steta sto nisam poslikao stazu uz Nezicu, kao da je iz neke price izasla.

Inace, ako se ekipa skupi, voljan sam glumiti turistickog vodica po dolini Kupe (Kuzeljska stena + Izvor Nezice biciklom).
Daklem jednodnevan izlet. cca 140km je to udaljeno od ZG-a

Par crtica o steni/turi:

- duzinski krug je oko 21km
- tezinski je za koplje teze od Sljemena, i gore i dole (ali osjetno krace), tak da se covjek potrosi malo vise nego na Sljemenu, recimo
- vremenski treba 1:30 do vrha, ili cca 2:30h za cijeli krug
- po etapama (uspon):
30 min asfalta (od toga 10min. je grdi uspon),
30 min makadama (od toga 20 min. je umjeren ali konstantan uspon, a 10min je greben blago gore pa dole)
---> u principu se za 30min skine potrebna visina, izbije se na nazovi grebenski makadam<---
15-20 min nije vozivo (od toga 15 guranje, i cca 100 koraka nosenje bajka - samo vrsni dio)
10 min odmori

- (spust):
10ak minuta treba nositi bajk nizbrdo (do ispod Kuzeljskog okna)
i nakon toga spust po fenomenalnoj i zivopisnoj singlici

Nakon spusta odmorimo u viksi u Kuzelju (podno stene) ...i pravac izvor Nezice (nisam vozio pa ne znam koliko treba vremenski, ali uspon cestom pa odlicnim makadamom, spust po singlici, tak, ne bi trebalo biti problem).

Na medvjede sam vec nailazio vise puta, cak i s mladuncima...oni se boje vise nas nego mi njih tako da me boli dzon za "medvedku"
Nik je offline   Reply With Quote