Citiraj:
Autor jagoda31551
širina bi bila oko tri do tri i pol metra a diagonala koliko ispadne sluzio bi za gledanje filmova zato mi je bitno da slika ne trza
|
Diagonala ispada onoliko koliko sam rekao pa sam zbog toga i pitao namjenu. Jer nekakav prosjek onoga što se nalazi u domovima 'projektoraša" je 100" do 120" . 158" je 'malo' van prosjeka
Zbog toga moja znatiželja čemu diagonala od 158" / odakle odluka da želiš baš toliko?
Radit proračune za prostoriju i bacat dimenzije iz rukava je jedno a stati ispred tolike slike i krenuti gledati omiljeni film je nešto sasvim drugo pa ne mogu odoliti pitati.
što se tiče trzanja, na što točno misliš ?
CFI je odlična stvar ako netko želi glatko.
Doduše , ne za baš sve materijale....Bar meni.
U principu ga ne volim jer večina video materijala izgleda kao nekakav ubrzani prijenos uživo ili kao hiperealistična sapunica ali na neke materijale npr. serije to baš sjedne ( dok filmove s tim večinom ne mogu prožvakat)
Citiraj:
Autor jagoda31551
šta mislite o ova dva projektora Vivitek H1085 i Optoma ThemeScene HD23
|
Preferiraš DLP sliku ili su ta dva izvučena onako iz cjenika ?
Ono što mislim je da tiši rad te 3god garancije za lampu te 5000 sati trajanja iste kod Epsona nije za zanemariti.
Ne vidim smisla kuckati nešto opsežnije jer se to obično pokaže bespotrebnim jer dlp ne funkcionira kako bi svi željeli.
npr. 158" diagonala se jedva izvuče na tu udaljenost od 5,5m od platna (osim mjesta za zrak , treba iza projektora ostaviti mjesta i za kabele )
Ono važnije - s obzirom na 2m visine slike spomenute dijagonale , te nekih 15cm za obični stropni mount , Optoma s 30 cm ofseta jedva "sjedne" dok Vivitek s 50cm ofseta ne sjeda nikako u prosječni HR dom visine od 2,5m.