View Single Post
Staro 08.06.2012., 16:33   #1083
hammer_of_thor
its slightly turbocharged
Moj komp

hammer_of_thor's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor Juice Pregled postova
Ekipa koja ima One X.
Kakva je situacija s rootanjem? Radi se po onom CWM tuturialu(flashanje iz fastboota)?
edit-ili po ovom?

I vidim na xda da su neki već tvornički dobili s-offan uređaj, kakvo je stanje kod nas s tim, svi su s-on?

I sad nakon dužeg korištenja jeste zadovoljni mobom?
Nisam siguran za root, gledao sam drugačiji postupak od Paul O'Briena koji je uključivao unlock putem HTCDeva, tako da sam se još strpio, ali lagano me već živcira što mi mobitel nije rootan i otključan, jednostavno želim imati otključan i rootan mobitel te full slobodu.

Rijetki su dobili uređaj sa S-off, ali ipak postoje.
NIsam vidio ni jedan info da je netko kod nas dobio S-off uređaj.
Svoj sam odmah provjerio.

Uređajem sam prezadovoljan. Ne mogu ga nahvaliti dovoljno. Prelijepo izgleda, kamera odlična, ali ono što najviše oduševljava je ekran. Nisam još nikad vidio tako prelijep ekran.

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
E kada bi mi malo pojasnio šta ti znači taj "s-on/off" i kako to provjeriti, učinio bih to
S-off/On je security off/on.

Dakle zaštita bootloadera da se ne piše po "primarnoj" memoriji mobitela, ili NAND-u, na kojoj se nalazi OS.
Uglavnom, ako je za mobitel u planu obični smarthone usage (poziv, SMS, google, mail, navigacija...) sa tim se ne trebaš zamarati.

Otključavanje bootloadera daje pristup stavljanju modanih ROMova i kernela

Citiraj:
thx, a za ono prvo javim kada mi objasniš- kako provjeriti
Provjeriš tako da mobitel upališ držanjem tipki volume down i power.
Tada ti mobitel uđe u HBOOT te gore u provm redu piše status security-a, dali je S-Off ili S-On.

Citiraj:
EDIT: sjetio se još nešto: gledam riješiti navigaciju za ovaj mob, pa me zanima Navigon za android- kako to ide sa licencama kada se kupi ista; jel' ograničena na neki period ili ne, i plaća li se update mapa? Isto tako, šta ako promijenim mob, recimo (isto android, ofc), jel' se licenca veže za uređaj, ili kako?
"Kemijanje" oko licenci me ne zanima nimalo, samo legalne procedure, molim...

Sry na 100pitanja, nisam googlao (sad mi palo na pamet), možda netko zna pa...

Preporuka za naš Mireo Don't Panic.
Sama aplikacija je besplatna, jedino se karte kupuju.

Ja ga imam sa kartama Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije i Švicarske i jako sam zadovoljan, karte nisu preskupe (cca 10ak € po državi, često i manje a imaju i packovi karata, tako sam kupio Au,De, Švicarska i još neka za 20 €)
Aplikacija lijepo izgleda i lagana je za koristiti.

Zadnje izmijenjeno od: hammer_of_thor. 08.06.2012. u 16:40.
hammer_of_thor je offline