Citiraj:
Autor BojanZD
Pojasni ovo, jer nikako nemogu povezat krhkost i spaljivanje zvučnika?!
Ako misliš na izradu CA komponenti-jedino što se može prigovorit su zvučnički konektori koji su relativno labavi ali ne kvare se i rade bez problema. 
Imao sam nekoliko CA komponenti i sve su bile u izvrsnim alu kućištima, dobre izrade, sa kvalitetnim daljincima i pouzdane u radu?! Iskreno, nemam pojma o čemu govoriš, pa molim pojasni!? 
A spaljivanje zvučnika nije baš tako laka zadaća... 
Ili moraš spojiti pojačalo od 2KV na kutije koje podnose 50w max, pa odvrnuti ko budala da ih spališ, ili moraš imati mizerno pojačalo koje uopće nemože pokrenuti zvučnike pa ode u klipping i spali zvučnike.
U svakom slučaju, ovo su ekstremni primjeri koje je teško izvesti doma u normalnim uvijetima osim ako nisi sa "one" strane pameti!? 
|
Mislim na clipping, i ne, uopće nije problem slabija Cambridge Audio pojačala tipa 340A dovesti do tog stanja (a govori se o tom cjenovnom rangu, jel). 40W po kanalu koji to nisu u odnosu na NAD, i nema pošteni par tranzistora po kanalu nego nekakav integrated device pojačalo snage. Vjeruj mi, vidio sam slučaj kad je točno to pojačalo spalilo visokotonce clippingom, jedini takav slučaj koji sam vidio ikada. I daj to pojačalo nekom poštenom elektroničaru da pogleda topologiju, pa će ti reći što misli o tom konceptu.
Bez obzira na to, Cambridge od tih jeftinih pojačala (novih i s daljinskim) nudi najbolji zvuk i best buy je. Marantz u tom rangu je ok, NAD je mutan, Yamaha pršti, Denon nisam čuo. Cambridge je najbolji izbor dok se pazi na to na koje zvučnike se spaja i koliko glasno se ide.