Evo šta kaže Gračan, prenosim sa SN,čini se logično
NENAD GRAČAN - Zapravo ne znam zašto Slaven Bilić forsira igru s četiri u zadnjoj liniji. Protiv Norveške smo vidjeli da ima dosta problema i nisam siguran hoće li to dobro izgledati na Euru. S obzirom da izbornik igra s četvoricom, onda bi ta linija trebala izgledati ovako: Srna – Ćorluka – Šimunić - Pranjić. Dao sam malu prednost Šimuniću nad Schildenfeldom jer držim da je iskusniji te za reprezentaciju uglavnom igra dobre utakmice. Također, malu prednost dajem Pranjiću u odnosu na Strinića. Međutim, ja bih igrao u sustavu 3-5-2. Igrao bih s tri stopera, Ćorlukom, Schildenfeldom i Šimunićem, a široko bi stajali Srna s jedne i Pranjić s druge strane. Srna je stvoren za tu poziciju, a Pranjić je također tako igrao u Bayernu. U igri s tri stopera uvijek može pomoći defenzivni vezni. Mislim da bi s takvom taktičkom formacijom naša obrana djelovala sigurnije, da se ne bi događale greške koje smo imali prilike vidjeti protiv Norvežana. Ne treba inzistirati na nekom sustavu ako drugi može biti bolji. Uostalom, zašto bi se moralo igrati 4-4-2?