Je li T-com dužan preuzeti hard disk koji je dobiven kod produženja ugovora. Prema zakonu o obveznim odnosima jest. Radi se o Verbatimu, intereuropa je zastupnik. Ja sam danas bio u t-centru i donesao im hard no nisu ga htjeli preuzeti. Tražio sam da se očituju pismeno da ne žele pa su mi rekli da prvo ispunim njihov prigovor, što jesam, pa će se očitovati na kućnu adresu u roku 15 dana. Hard je dobiven doma poštom ali pošiljatelj je HT-Hrvatske telekomunikacije d.d., a ne Intereuropa, samim time je t-com prodavatelj. Napisat ću im mail u kojem se pozivam na zakon gdje tražim da oni preuzmu hard. Jesam li ja to dobro protumačio?
Citiraj:
3. Jamstvo za ispravnost prodane stvari (garancija)
Odgovornost prodavatelja i proizvođača
Članak 423.
(1) Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu, kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.
(2) Ova pravila ne isključuju primjenu pravila o odgovornosti prodavatelja za nedostatke stvari.
(3) U jamstvu moraju biti navedena prava iz jamstva koja pripadaju kupcu, te jasno navedeno da jamstvo ne utječe na ostala prava koja pripadaju kupcu po drugim pravnim osnovama.
(4) Jamstvo mora sadržavati pojedinosti koje su potrebne kupcu za ostvarivanje njegovih prava, a posebno trajanje jamstva i teritorijalno područje važenja, te ime, odnosno naziv i adresu osobe koja je izdala jamstvo.
(5) Neispunjenje obveza iz stavka 3. i 4. ovoga članka ne utječe na valjanost jamstva.
|
Edit: evo poslao mail, vidjet ću što će odgovorit.